Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederlandse discotheek start met nieuwe MMS-marketingtool van ClubMessage

Breda, 19 juli 2007 --- ClubMessage komt met GroepMMS, hiermee kun je een MMS in één keer naar een grote groep sturen. MMS staat voor Multimedia Messaging Service en biedt de mogelijkheid om naast tekst ook geluid en beeld zoals filmpjes, foto's en plaatjes naar een mobiele telefoon te versturen.

Discotheek Lucky & Co in Rijssen is de eerste uitgaansgelegenheid in Europa die MMS inzet om haar publiek op de hoogte te houden van feesten en concerten. "Door het sturen van korte filmpjes kunnen we bezoekers alvast een voorproefje geven van een feest," aldus Hanno Buiten, Hoofd Marketing & Entertainment bij Lucky & Co. Beleving via beeld is immers sterker dan via tekst. "Voorafgaand aan onze Moulin Rouge party hebben we een MMS gestuurd naar aangemelde geïnteresseerden. Maar het is nog te vroeg om te roepen dat wij de 600 extra bezoekers te danken hebben aan de MMS-actie," merkt Buiten op. Hij is ervan overtuigd dat GroepMMS een goede aanvulling is op de crossmedia benadering die hij voor zijn doelgroepen hanteert.

Met een SMS kan een beperkte hoeveelheid tekst van 160 tekens worden verstuurd. Daarnaast ondersteunt het geen multimedia toepassingen. De toegevoegde waarde van een MMS is het creëren van beleving zowel via beeld als geluid en tekst. Bovendien kan een MMS meer karakters bevatten dan een SMS. Jeroen van Glabbeek, directeur van mobiele technologieprovider ClubMessage, verwacht binnen enkele jaren een grote groei van MMS. "Een kleine tien jaar geleden waren het voornamelijk jongeren die sms'ten. Nu is de SMS gemeengoed geworden, MMS wacht dezelfde toekomst."

Uit onderzoek van Jupiter Research blijkt dat de acceptatiegraad van MMS nog laag is. Bovendien zijn nog niet alle telefoons geschikt voor het ontvangen en versturen van MMS-berichten. Deze mobiele gebruikers krijgen in plaats van een MMS per SMS een link toegestuurd waar ze de boodschap kunnen vinden. Van Glabbeek verwacht dat de MMS, dankzij goed ontwikkelde MMS-technieken en doordat de communicatiebehoefte steeds meer beeldgeoriënteerd is, de komende jaren algemeen geaccepteerd gaat worden.

Het optimisme is gebaseerd op het succes van SMS. In 2006 werden in totaal circa 1 biljoen sms'jes verstuurd. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat dit aantal in het jaar 2010 verdubbeld zal zijn.

Over Lucky & Co

Uitgaanscentrum Lucky & Co is ruim 30 jaar een begrip in Oost-Nederland en biedt ruimte aan een paar duizend bezoekers. Lucky & Co staat bekend als één van de meest drukbezochte uitgaansgelegenheden in de regio. In 2006 werd de populariteit van de horecaonderneming bevestigd met de Nightlife Award voor populairste uitgaanscentrum van de regio Midden-Nederland. Lucky & Co bestaat uit de onderdelen Disco, Podium en Events.

Lucky & Co Podium kent een lijst van nationale en internationale beroemdheden, waaronder Solomon Burke, Ilse DeLange, Tower of Power, Thin Lizzy, Willy de Ville, Within Temptation, Kane, Bløf, De Dijk, Rob de Nijs, Herman Brood en André Hazes. De podiumzaal wordt gerekend tot één van de betere en grotere podiumzalen van Oost-Nederland. Lucky & Co Events verzorgt de organisatie en coördinatie van besloten feesten van particulieren of bedrijven.

Over ClubMessage

Mobiele technologieprovider ClubMessage introduceerde in 1999 SMS-marketing in de uitgaanssector en is de bedenker van SMS-chats op locatie. Inmiddels levert het bedrijf zakelijke diensten op het gebied van SMS, MMS en interactieve video en bereikt wekelijks meer dan een miljoen mensen per SMS via haar eigen SMS-netwerk; twee van de drie grootste uitgeverijen van Nederland werken met ClubMessage, bijna de helft van alle SMS-acties op televisie wordt technisch mede mogelijk gemaakt door ClubMessage, 90 procent van alle cafés/clubs die hun klanten via SMS bereiken, doen dit via ClubMessage, en bij een groot gedeelte van de berichten die Nederlandse SMS-bedrijven versturen, wordt gebruik gemaakt van de technologie van ClubMessage.

ClubMessage behoort tot de Deloitte Technology Fast 50, een ranglijst van de vijftig snelstgroeiende technologiebedrijven van Nederland. Meer informatie is te vinden op www.clubmessage.nl