Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen van doorrijding na ongeval met letsel
Datum: 19-07-2007
Tijd bericht: 15:49
Plaats: Weert
De politie is op zoek naar getuigen van een botsing tussen een automobilist en twee jongens op één fiets, waarna de automobilist is doorgereden. De aanrijding vond plaats omstreeks 15.15 uur op het Stationsplein.

Een 17-jarige jongen fietste met een 14-jarige jongen (beiden uit Weert) achterop over het Sint Maartensplein komende uit de richting van het Stationsplein. De jongens reden om de geparkeerde auto s heen toen een onbekende automobilist tegen het voorwiel van de fiets botste. Deze auto was wit van kleur en kwam uit de Drehnamstraat gereden. Hij sloeg linksaf de Sint Maartenslaan op. Door de botsing kwam het spatbord tussen de velg, sloeg de fiets over de kop en kwamen de jongens ten val. De 17-jarige jongen liep door de val twee gekneusde knieën, twee gekneusde handpalmen, een gekneusde linkerschouder en een lichte hersenschudding op. De 14-jarige jongen heeft geen letsel. Hij viel op de bestuurder van de fiets.

De politie is dringend op zoek naar de bestuurder van de personenauto. Zij vraagt of deze man of vrouw zich wil melden bij de politie. Daarnaast is de politie op zoek naar een man die achter de fietsers reed. Deze man stopte direct na het ongeval en vroeg aan de jongens hoe het ging. Deze man heeft mogelijk informatie over de auto die botste met de fietsers.