Gemeente Hengelo

Bezoek teamleaders EKJ verloopt succesvol

Van 19 tot en met 22 juli 2007 vinden in het FBK-stadion de Europese Kampioenschappen Junioren Atletiek plaats. Verwacht wordt dat ruim 1000 jonge atleten uit 45 landen in Hengelo aan de Kampioenschappen zullen deelnemen.

Twee dagen vol bezoeken en bijeenkomsten

Op maandag 18 en dinsdag 19 september 2006 brachten officials en ploegenvertegenwoordigers van een aantal deelnemende landen, waaronder Frankrijk, Finland, Duitsland, Engeland, Zweden en Zwitserland, een bezoek aan Hengelo. Ze werden in Hengelo ontvangen door vertegenwoordigers van de KNAU, de FBK-organisatie en de gemeente Hengelo.

Het gezelschap bezocht onder andere het FBK-stadion met alle trainingsfaciliteiten en de vier hotels waar de atleten en hun begeleiders volgend jaar worden ondergebracht. Er was veel aandacht voor de logistieke en technische aspecten in verband met het Europees Kampioenschap. Zo wordt er volgend jaar juli een speciale EKJ-ontvangstbalie op Schiphol ingericht, waar alle deelnemers worden opgevangen en naar hun vervoer worden verwezen. Er is in die periode een shuttle-dienst waarmee zowel personen als materialen (van discussen tot polstokken) probleemloos van Amsterdam naar Hengelo zullen worden vervoerd.

Tribunes FBK-stadion worden nog gebouwd

De aanwezige teamleaders waren zeer tevreden over de informatievoorziening en de voor de atleten en begeleiders beschikbare faciliteiten. Daarbij kregen ze voor wat betreft het FBK-stadion nog niet het complete beeld, omdat er tribunes worden bijgebouwd die volgend jaar mei pas klaar zijn. In de tussentijd zijn alle teamleaders van plan om volgend jaar met een sterk deelnemersveld in Hengelo aan te treden. Terug in eigen land zullen ze de komende periode kritisch uitkijken naar jonge atleten die voldoen aan de gestelde limieten.