Servicebus voor dak- en thuislozen in Eindhoven


Het Kompas de goede richting in

EINDHOVEN, 20070706 -- 19 juli start in Eindhoven mobiele serviceverlening voor dak- en thuislozen en voor mensen waarbij een dreiging voor uithuiszetting bestaat Een particulier initiatief (CarePower) zal wekelijks een spreekuur gaan houden waar dak- en thuislozen terecht kunnen voor vragen over bijvoorbeeld huisvesting, schulden, begeleiding bij wonen, administratie, werk of dagbesteding en aanvragen van een uitkering of een zorgindicatie etc.

Elke donderdag van 13:30 tot ongeveer 14:30 zal een busje geparkeerd staan aan de Hemelrijken in Eindhoven, nabij inloopcentrum 't Hemeltje van het Diaconaal Centrum.
Een inloopspreekuur waar men voor raad en daad terecht kan.
Natuurlijk zoeken we de samenwerking op met bestaande hulpverlening. De bus, geschonken door team bemoeizorg (politie, GGzE en Novadic) Eindhoven, is zo aangepast en opgeknapt dat het een gerieflijke gespreksruimte is geworden. Foldermateriaal van vele hulpverleningsinstanties is aanwezig.
We willen een wegwijzer zijn voor mensen waarvoor de regelgeving even te ingewikkeld is.
Door mensen een zetje in de goede richting te geven en wekelijks klaar te staan is een normaal leven weer sneller bereikbaar.
Wij willen aanvulling zijn op de reguliere hulpverlening en versnippering van de hulpverlening tegengaan.
Cliënten kunnen ook bij ons een traject volgen waarbij men bijvoorbeeld begeleid wordt om de huidige woonsituatie te behouden of om weer deel te nemen aan werk of dagbesteding. We brengen weer structuur aan in `een voor dat moment' ontregeld leven. Wij (CarePower) kunnen dit natuurlijk niet alleen en zullen altijd de verbindingen opzoeken met de regulier geboden hulpverlening in de regio Eindhoven.
Het is een goede aanvulling voor bijvoorbeeld de straatdokter die dagelijks een spreekuur houdt, maar ook voor het team bemoeizorg in Eindhoven.
Meer informatie kun je verkrijgen op de website van CarePower (www.carepower.nl)





Ingezonden persbericht