Ingezonden persbericht


Schiphol, 12 april 2007

Openingsvlucht 19 juli

TAP start met vluchten naar Brasília, de hoofdstad van Brazilië

Op 19 juli a.s. start TAP met vijf wekelijkse vluchten tussen Lissabon en Brasília. Bij vertrek vanuit Amsterdam zijn er directe aansluitingen met deze vlucht. TAP is hiermee de eerste luchtvaartmaat- schappij die een internationale verbinding aanbiedt met de federale hoofdstad van Brazilië. TAP heeft daarnaast het "groene licht" ontvangen van de Braziliaanse overheid om het aantal vluchten op Rio de Janeiro te verhogen met vijf additionele vluchten per week en een extra vlucht per week naar São Paulo. Met deze nieuwe verbindingen voert TAP per week totaal 60 vluchten uit tussen Europa en Brazilië en versterkt daarmee haar leidende positie op de routes vanuit Europa naar dit land. Met de nieuwe bestemming biedt TAP de volgende vluchten aan:
· Fortaleza - dagelijks · Recife - dagelijks
· Salvador - dagelijks · Natal- vijf vluchten per week
· Brazilia - vijf vluchten per week · Rio de Janeiro - 15 vluchten per week
· Sao Paulo - 14 vluchten per week
Eind 2006 bood TAP 48 vluchten per week naar Brazilië en vervoerde 850.000 passagiers, een groei van 20.3% ten opzichte van 2005.
TAP met dagelijkse vluchten naar Luanda
Op dit moment vliegt TAP vijf maal per week naar Luanda. Daar komt op 28 april a.s. een zesde vlucht bij en begin juli een zevende. Vanaf dat moment biedt TAP een dagelijkse verbinding met de hoofdstad van Angola. De verhoging van het aantal vluchten is mede het gevolg van de gestegen vraag in de markt. De vluchten worden uitgevoerd met een A340 met een capaciteit van 268 passagiers. TAP biedt online check-in nu ook voor vertrek vanaf Amsterdam TAP passagiers die in Amsterdam aan boord Check-in Online op www.flytap.nl stappen kunnen nu online inchecken voor hun vlucht. Dit was al mogelijk voor vluchten vanaf Lissabon, Madeira, Azoren, Madrid, Barcelona, en Brussel, voor het gehele netwerk van TAP met uit- zondering van USA. Online inchecken is mogelijk vanaf 24 uur tot 90 minuten voor vertrek en beschikbaar voor passagiers met een geconfirmeerde reservering en reizende zonder- of met alleen handbagage en met een electronisch ticket. Check-in online is mogelijk via de website www.flytap.nl. Het systeem biedt de mogelijkheid om zelf de boardingkaart te printen. TAP in Star Alliance
Star Alliance werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijd opererende luchtvaartalliantie, die reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een probleemloze reiservaring biedt. Star Alliance is verkozen tot beste luchtvaart alliantie door Business Traveller magazine in 2003 and 2006 en door Skytrax in 2003 en 2005. The leden zijn Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, THAI, United en US Airways. Regionale leden Adria Airways (Slovenië), Blue1 (Finland) and Croatia Airlines versterken het wereld- wijde netwerk. Air China, Shanghai Airlines en Turkish Airlines zullen naar verwachting in de loop van 2006/2007 toetreden. Gezamenlijk bieden de luchtvaart-maatschappijen meer dan 16.000 dagelijkse vluchten naar meer dan 855 bestemmingen in 155 landen.
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met TAP Portugal, telefoon 020-316 3973. Meer informatie over TAP Portugal op www.flytap.nl


---- --