Ingezonden persbericht


Persbericht

22 juni 2007

Leider Hillsong geeft les
en concert op De Betteld

David Reidy, een van de voorgangers van Hillsong Church Sydney, komt van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 juli naar vakantiepark en conferentiecentrum de Betteld te Zelhem voor het geven van een complete 'Worship School'. Op vrijdagavond om 20.00 uur geeft David samen met zijn band Leading Edge Ministeries een fantastisch concert.

Dit weekend heeft een vol programma. De Worship School is een unieke gelegenheid om te leren van de jarenlange ervaring van de leden van Hillsong Church uit Australië in grote en kwalitatief hoogstaande producties. De Worship School zal bestaan uit algemene sessies voor iedereen, hoofdvakken, masterclasses, seminars, concert en een gezamenlijke eindsessie waarin een kerkdienst of evenement 'nagespeeld' wordt.

De thema's tijdens de algemene sessies zijn 'Het vrijzetten van de kracht van het lied'; een sleutelsessie waarin gekeken wordt naar de ware aard van aanbidding voor de kerk van de 21ste eeuw, 'Creativiteit en de kerk van de 21ste eeuw' en 'De gemeente opbouwen door aanwezigheid, kracht en doelgerichtheid.' De hoofdvakken waar deelnemers uit kunnen kiezen zijn Zang, Band, Productie en Leiderschap in de gemeente. Verder kunnen mensen kiezen voor masterclasses op het gebied van gitaar, drums, basgitaar, toetsen, stemgebruik en productie. En daarnaast kan er ook nog uit een vijftal seminars worden gekozen, namelijk Songwriting, Aanbidding leiden, Muziektheorie, Productie en Hoe leid ik een aanbiddingsteam? Deelnemers kunnen door deze opbouw een geheel eigen cursus samenstellen.

David Reidy en zijn team van Hillsong Church hebben een ruime ervaring opgedaan met muziek, aanbidding en leiderschap. Veel kerken over de hele wereld gebruiken de liederen van Hillsong. Bekende songs zijn bijvoorbeeld 'De kracht van uw liefde' en 'Mijn Jezus, mijn redder'. Een groot aantal van de liederen van Hillsong zijn opgenomen in de Opwekkingsbundel. David Reidy is een van de schrijvers van de liederen die door Hillsong zijn uitgegeven. Voor mensen die verder willen komen in het muzikaal begeleiden van bijvoorbeeld kerk- en jongerendiensten is deze Worship School onmisbaar.

Het weekend wordt gehouden op donderdag 19 tot en met zaterdag 21 juli. Het hele programma kost dit weekend ¤ 75.- inclusief programma, concert, maaltijden en overnachting. Er is ook een mogelijkheid om alleen de seminars op donderdag, vrijdag of zaterdag te volgen. Deze kosten ¤ 15.- per seminar. Het concert kost ¤ 12.-. De kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar maar de voorkeur gaat uit om te reserveren via de internetsite zodat mensen zeker kunnen zijn van een plek. Voor meer informatie over de prijzen en het programma kunnen geïnteresseerden kijken op www.betteld.nl. Via deze site kunnen zij zich opgeven.

Einde persbericht