Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht
datum:
18 juli 2007

nummer:
066
|                                                                              |
ONDER EMBARGO TOT 19 JULI 2007, 15.00 UUR

Koninklijke Onderscheiding uitreiken aan de heer C. van Beusekom

Burgemeester Joke van Doorne zal donderdag 19 juli 2007 om 15.00 uur in de Trouwzaal van het gemeentehuis namens Hare Majesteit de Koningin een Koninklijke Onderscheiding uitreiken aan de heer C. van Beusekom. De heer Van Beusekom is bij de Algemene Gelegenheid op 27 april 2007 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, maar kon om gezondheidsredenen zijn Koninklijke Onderscheiding niet eerder in ontvangst nemen.

De heer Van Beusekom heeft zich op velerlei gebied als vrijwilliger verdienstelijk gemaakt. In 1951 heeft hij de jeugdmuziekband de Keco's opgericht, een vocaal en instrumentaal gezelschap dat naast populaire liedjes ook vele oude volksliederen op het repertoire had staan. Als lid van het Mannenkoor Prins Alexander heeft hij tal van uitvoeringen verzorgd en orgellessen gegeven. Vanaf 1980 is de heer Van Beusekom hulpkoster, thans bij de Schenkelkerk. Als lid van de Programmaraad van de Lokale Omroep Capelle en coördinator namens de Schenkelkerk was de heer Van Beusekom jarenlang betrokken bij de wekelijkse kerkelijke uitzendingen. Samen met zijn echtgenote verzorgde de heer Van Beusekom twintig jaar lang een verzoekplatenprogramma voor de zieken voor de Lokale Omroep. Als bestuurslid van de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel was de heer van Beusekom jarenlang actief als beheerder van het Capels Historisch Museum en het Dief- en Duifhuis. 10 jaar lang heeft de heer van Beusekom in samenwerking met de gemeente de Open Monumentendag in september georganiseerd.

Om gezondheidsredenen heeft de heer Van Beusekom zijn vrijwilligersactiviteiten merendeels moeten beëindigen, maar op de achtergrond levert hij nog steeds een bijdrage aan de Capelse samenleving.