Een jaar later: AutoScout24 bevestigt succes van Europese strategie

19/07/2007 08:04



PR Newswire



MÜNCHEN, Duitsland, July 19 /PRNewswire/ -- AutoScout24 blijft succesvol op het gaspedaal: een jaar na de invoering van de nieuwe organisatiestructuur is het, na het opmaken van de balans, duidelijk dat de strategie van internationalisering goed werkt. De getallen spreken voor zich: alleen al in de eerste helft van 2007 steeg de omzet in vergelijking met vorig jaar met 24 procent(*). Meer dan 30.000 handelaren werken met AutoScout24 samen; met een assortiment van rond de 1,6 miljoen voertuigen - met een stijgende tendens. Ook het verkeer op de homepage groeit mee: AutoScout24 laat tot juni in heel Europa een stijging van 32 procent(**) zien.

"Tot vorig jaar was AutoScout24 in enkele Europese landen marktleider. Nu kunnen we met zekerheid zeggen dat we de positie van marktleider in Europa innemen", aldus omschrijft Dr. Nicola Carbonari, CEO van AutoScout24, de positieve ontwikkeling.

Pas een jaar geleden heeft AutoScout24 de structuur van de onderneming gereorganiseerd en alle activiteiten onder één dak gebracht. Sinds die tijd worden de Europese maatschappijen centraal door AutoScout24 GmbH aangestuurd. Zo worden nu bijvoorbeeld de productontwikkeling en -management net als gezamenlijk IT centraal vanuit het hoofdkwartier in München geregeld. Omdat de marketing- en verkoopactiviteiten afhankelijk zijn van de locale en culturele omstandigheden van de vroegere nationale markten, handelen de maatschappijen in de desbetreffende landen zelfstandig en spelen ze in op de plaatselijke behoeften.

Persoonlijke hulp: Scouty

Het Europese succes van AutoScout24 wordt ondersteunt door Scouty, hoofdpersonage in de eveneens internationaal opgezette reclamecampagne. Hoewel pas vanaf mei dit jaar op de markt aanwezig, tonen de eerste onderzoeksresultaten van een IMAS-Online-Test aan, dat Scouty niet alleen zijn rol vervult als boodschapper op de markt, maar tevens een enorme steun is bij de auto(ver)koop op internet - en dat zowel online, als ook in de gedrukte media, op de radio en Below-the-line.

Herlancering van een uniform beeld en meer service

AutoScout24 heeft zijn website een facelift gegeven: sinds april is de lay-out in alle landen hetzelfde. Voor alles staat de klant daarbij in het middelpunt. In de diverse tests en analyses werd de gezamenlijk navigatie "naar de behoefte van de klant" ingericht, om aan alle eventualiteiten tegemoet te kunnen komen. Voor de gebruiker betekent dat: nog gemakkelijker navigeren, gemakkelijker zoeken en talrijke nieuwe functies. Maar ook de handelaren hebben er voordeel bij, want geïnteresseerden worden doelgerichter en sneller naar hun aanbod geleid.

AutoScout24 gebruikt de knowhow van Microsoft

Bij de technische omzetting maakte AutoScout24 gebruik van de state-of-the-art technologie van Microsoft. Samen hebben beide ondernemingen momenteel het grootste ASP.NET-project in Duitsland en één van de grootste in Europa geëntameerd. Het doel was een op componenten gebaseerde structuur voor het AutoScout24-platform te construeren. "De oplossing is vergelijkbaar met een bouwdoossysteem", verklaart Benno Peetz, IT ontwerper van Microsoft Duitsland. "Er zijn - figuurlijk gezien - bouwstenen in uniforme kleuren, die als basis dienen voor alle landen. Specifieke locale omstandigheden worden naar behoefte eenvoudig bijgewerkt en in het "bouwdoossysteem" geïntegreerd."

Dit systeem maakt het voor AutoScout24 mogelijk om naar behoefte binnen enkele dagen een website voor een nieuw land op te zetten. AutoScout24 voldoet daarmee aan de hoge eisen van de markt en versterkt op die manier zijn leidende positie in Europa.

(*) AutoScout24 geeft vanwege het feit dat ze tot het Deutsche Telekom AG behoort geen verdere getallen

(**) BRON: Nielsen Netratings / Netview; mei 2007 in vergelijking met mei 2006; D,IT,ES,F,CH

Over AutoScout24

AutoScout24 is Europa's grootste internet autobeurs en biedt maandelijks aan meer dan 4,2 miljoen gebruikers (ACTA 2006) op vijf verschillende markten rond de 1,6 miljoen voertuigen aan. De vijf markten zijn: nieuwe en gebruikte wagens, bestelwagens en motoren, alsmede onderdelen en accessoires. Door heel Europa gebruiken meer dan 30.000 handelaren AutoScout24 voor de onderlinge aan- en verkoop van voertuigen, als mede voor de verkoop aan privé autokopers.

AutoScout24 is onderdeel van de Scout24-groep, waarvan rond de zes miljoen mensen maandelijks gebruik maken. Scout24 maakt het zijn klanten gemakkelijk om producten, diensten en contacten te vinden of aan te bieden en bespaart hen daardoor veel tijd en geld. Naast AutoScout24 behoren ElectronicScout24, FinanceScout24, FriendScout24, ImmobilienScout24, JobScout24 en TravelScout24 ook tot de Scout24-groep. Scout24 is onderdeel van het Deutsche Telekom concern.

Contact:

Enrico Beltz
Hoofd van PR
AutoScout24 GmbH
Rosenheimer Str. 143 b
D-81671 München
Tel.: +49-(0)89-450-990-832
e-mail: ebeltz@autoscout24.com

Contact: Enrico Beltz, Hoofd van PR, AutoScout24 GmbH, Rosenheimer Str. 143 b, D-81671 München, Tel.: +49-(0)89-450-990-832, e-mail: ebeltz@autoscout24.com