Sterk 1e kwartaal voor Vodafone Nederland

19/07/2007 08:14

Vodafone Libertel NV



Maastricht, 19 juli 2007 - Vodafone Nederland bevestigt zijn no. 2 positie in de Nederlandse markt met een sterk eerste kwartaal, eindigend op 30 juni jl., van het boekjaar 07/08. Samengevat de belangrijkste punten op een rij:

- Operationele omzet van Euro 444 miljoen.
- Het totale klantenbestand bedroeg 3,890 miljoen, waarvan 55,9% abonnees (postpaid klanten). - De gemiddelde omzet per klant (ARPU) per maand was Euro 37,9. ARPU van postpaid klanten was Euro 59,7 en van prepaid klanten Euro 10,6. - Het totaal aantal belminuten in het kwartaal bedroeg 2006 miljoen.

Alle kerncijfers vertonen een sterke groei, zowel ten opzichte van het 1e kwartaal van het vorige boekjaar als ten opzichte van het afgelopen kalenderkwartaal. De onderliggende operationele omzet groeide bijv. met 8,6% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Guy Laurence, CEO Vodafone Nederland: "Na onze goede jaarcijfers in mei, constateer ik met genoegen dat ons beleid om de klant in alles centraal te zetten zijn vruchten afwerpt. De kwartaalresultaten met hier en daar zelfs dubbele groeicijfers, laten duidelijk zien dat wij een solide 2e plaats innemen in deze bijzonder concurrerende Nederlandse markt."

/ / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatie-bedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 232 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 38 landen.