Gemeente Sneek


Droomflucht. Oade an de Sneekermeer

Sneek zoekt uw herinneringen aan het Pottengebied en de Snitser Mar De Snitser Mar zit vol herinneringen. Het water weerspiegelt het leven en is gevuld met verhalen, beelden, dromen, wensen en verlangens. Sneek is voor een unieke tentoonstelling op zoek naar uw beelden en verhalen van de Snitser Mar (voorheen Sneekermeer) en het Pottengebied. Herinneringen in de vorm van verhalen, gedichten, foto's en filmpjes. Verhalen over hoe het vroeger was, hoe u uw eerste liefde leerde kennen op het Pottenstrand, foto's van bijzondere gebeurtenissen of hele gewone familie-uitjes. De tentoonstelling is te zien in de zomer van 2008.

De tentoonstelling Droomflucht. Oade an de Sneekermeer is onderdeel van een groot aantal festiviteiten dat in de zomer van 2008 georganiseerd wordt om de afronding van de herinrichting van het Pottengebied, het Starteiland en het Schareiland te vieren. Dankzij alle vernieuwingen, die onderdeel zijn van Zicht op de Meer van het Friese Meren Project, kunnen watersporters en andere bezoekers nog meer genieten van dit unieke gebied en kunnen in de toekomst nog veel nieuwe verhalen en herinneringen ontstaan.

Lever voor 1 april 2008 uw unieke herinneringen in voor de tentoonstelling Droomflucht. Oade an de Sneekermeer en maak kans op uw eigen droomvlucht boven de Snitser Mar en het Pottengebied. De inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld en de meest originele tekst (gedicht of verhaal in het Nederlands, Fries of Snekers) en het mooiste beeld (foto of filmpje) worden beloond. Uw foto's, filmpjes, gedichten en verhalen kunt u persoonlijk op het gemeentehuis aan de Marktstraat in Sneek afgeven of sturen naar:

Gemeente Sneek
Afdeling Communicatie
o.v.v. Droomflucht
Postbus 10.000
8600 HA Sneek

Meer informatie:
e-mail: i.wagenaar@sneek.nl
telefoon: 0515 - 485 371

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 18-7-2007