Gemeente Apeldoorn

19-07-2007

Burgerjaarverslag 2006 is uit!

Het Burgerjaarverslag 2006 is uit. In dit verslag geeft burgemeester Fred de Graaf openheid van zaken over het burgemeestersambt, de relatie burger - overheid en de kwaliteit van gemeentelijke dienstverlening. In dit verslag is extra aandacht voor de publieke dienstverlening en het aspect cultuurverandering.

De burgemeester ambieert een 'persoonlijke overheid' .Hoe grenzeloos de mogelijkheden van de digitale communicatiemiddelen ook zijn, een groot deel van de gemeentelijke dienstverlening is en blijft mensenwerk, dus altijd kwetsbaar en voor verbetering vatbaar.

Verder worden de gemeentelijke dienstverleningskanalen, telefoon, balie, post en internet belicht, is het opvallend dat het aantal klachten en bezwaar- en beroepschriften terugloopt en geeft het een overzicht van alle koninklijke en gemeentelijke onderscheidingen die in 2006 zijn uitgereikt.

Tijdens de Politieke Markt op donderdagavond 5 juli jl. namen leden van de Gemeenteraad het Burgerjaarverslag 2006 door. Twee insprekers en een aantal fractiewoordvoerders gaven hun commentaar. De algemene teneur is dat er een goed en degelijk verslag wordt opgeleverd waarbij de vooruitgangen en resultaten helder in kaart zijn gebracht.

Het Burgerjaarverslag is fysiek verkrijgbaar aan de balie van het Stadswarenhuis op het Marktplein 1 en digitaal via de vernieuwde gemeentelijke website www.apeldoorn.nl. Ook is op de website ruimte om te reageren op inhoud van het Burgerjaarverslag 2006. De burgemeester nodigt de lezers van harte uit het reactieformulier te downloaden om opmerkingen en suggesties achter te laten.

Einde persbericht.