Ingezonden persbericht


Een beter milieu begint nog niet op het werk

Bedrijven traag met invoering milieuvriendelijke maatregelen

Amsterdam, 19 juli, 2007 - Hoewel klimaaatverandering een steeds belangrijker thema wordt, zijn veel bedrijven nog afwachtend met het toepassen van eenvoudige, milieubevorderende maatregelen. Dat blijkt uit de resultaten van een opiniepeiling van Monsterboard.nl. Aan bijna 5000 Europese medewerkers is gevraagd hoe milieuvriendelijk hun werkgever is. Nederland komt weinig groen uit de bus: 40% van de werknemers geeft aan dat het bedrijf weinig tot geen milieumaatregelen onderneemt.

Nog hoger ligt dit percentage in Denemarken, Italië, Frankrijk en Duitsland. Daar geven 47% (Denemarken en Italië) en 41% (Duitsland en Frankrijk) van de werknemers aan niets te weten van groene initiatieven binnen het bedrijf. Het Europese gemiddelde ligt op 37%.

Het percentage werknemers dat zijn werkgever wél als milieuvriendelijk ziet, verschilt aanmerkelijk per land. Zo geeft 58% van de Tsjechische werknemers aan bij een milieubewust bedrijf te werken. Ook in Ierland (41%) en Spanje (39%) beoordelen medewerkers hun bedrijf als milieuvriendelijk. Nederland is met 18% een van de hekkensluiters en zit ver onder het Europese gemiddelde van 25%.

Papier recyclen
Nederland scoort wel hoog als het gaat om kleine maatregelen zoals het recyclen van papier. Zo geeft 35% van de Nederlandse werknemers aan dat dit wel in hun bedrijf gebeurt. Alleen Zweedse (45%) en Britse (38%) bedrijven zijn hier volgens hun werknemers fanatieker in.

'Ondanks dat het milieu tegenwoordig weer volop in de belangstelling staat, valt het op dat bedrijven in Nederland nog enigszins achterlopen wat energiebesparing betreft', reageert Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl. 'Dat is jammer, want bedrijven kunnen een enorme bijdrage leveren door enkele kleine maatregelen. Daarbij denk ik dat werknemers het ook prettig vinden om bij een bedrijf te werken dat meer doet dan geld verdienen en ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid erkent.'

Is het bedrijf waarvoor jij werkt milieubewust? EU Nederland Ja, we zijn er trots op een milieuvriendelijk bedrijf te zijn 25%
18%
Redelijk, we doen kleine dingen als het recyclen van papier 29%
35%
Nee, ik heb in het bedrijf nog nooit gehoord over 'groene initiatieven' 37%
40%
Weet ik niet
9%
7%

/// EINDE BERICHT ///

Over het onderzoek
De resultaten van de Monster Meter zijn gebaseerd op de antwoorden van Monster.com-bezoekers, gedurende 4 tot 18 juni 2007. Er werd slechts één antwoord per bezoeker gebruikt. De Monster Meter is een product van Monster(TM), 's werelds grootste carrièresite en een van de bekendste merken van Monster Worldwide Inc. De Monster poll bestaat uit een serie online onderzoeken die de mening van bezoekers over diverse onderwerpen onderzoekt, vooral gericht op banen, economie en de werkomgeving.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan momenteel circa 60.000 vacatures en ruim 700.000 CV's. Per maand kent de site ruim 1.750.000 unieke bezoeken (mei 2007).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster(TM), marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Maynard, Massachusetts. Monster heeft 37 locale websites, gevestigd in 35 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces.

Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van Monster(TM). Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er circa 4.600 medewerkers in 35 landen. Monster Worldwide (Nasdaq: MNST) maakt deel uit van de S&P 500 Index en de NASDAQ-100 Index.

Meer informatie over Monster Worldwide is te vinden op www.monsterworldwide.com

Contactinformatie (