Nederland Positief reageert op Telegraafbericht Majoor Bosshardt Prijs


ARNHEM, 20070719 -- Nederland Positief reageert middels een brief aan de stichting Majoor Bosshart Prijs op het artikel van De Telegraaf van vandaag over de Majoor Bosshardt Prijs. Er is in het geheel geen sprake van een tegenstelling of zelfs maar onenigheid over deze prijs tussen Nederland Positief en de stichting. Nederland Positief betreurt het dat dit artikel ten onrechte een verkeerd beeld geeft van deze prijs. Hieronder volgt in extenso de tekst van de brief die de bestuursvoorzitter van Nederland Positief vandaag aan de Stichting Majoor Bosshardt Prijs heeft geschreven.

Aan het Bestuur van de Stichting Majoor Bosshardt Prijs voor een-betere-samenleving,

Geacht Bestuur,

Hierbij neem ik afstand van hetgeen heden in het artikel in de Telegraaf over de Majoor Bosshardt Prijs wordt geschreven. Er is geen sprake van een vermeende tegenstelling of zelfs onenigheid over deze prijs tussen Nederland Positief en uw Stichting.

Conform de oprichtingsakte van uw Stichting, de dato 15 december 2006, - dit in overeenstemming met Majoor Bosshardt zelve - zal uw Stichting in de toekomst (alleen) zorg dragen voor deze Prijs.

Daarvoor zal zij ondermeer een adviesraad vormen en een veelzijdige jury samenstellen, waarmede u nog bezig bent. Conform de statuten is er een openbare openstelling voor het aanmelden van kandidaten.

Ook weet ik van u, dat u zulks in overleg met de Majoor, het Leger des Heils in de drie Beneluxlanden daarbij nauw zult betrekken, hetgeen een mooie uitstraling van het Leger des Heils in de drie landen kan krijgen. U heeft daarover in uw condoleance aan het Bestuur van het Leger des Heils geschreven.

Ik betreur het dat door dit artikel ten onrechte een foutieve beeldvorming rond deze Prijs opgeroepen wordt.

Ik wens u tot slot veel succes toe met de activiteiten van uw Stichting.

Met positieve groet,

Christian Houkes
Voorzitter Stichting Nederland Positief

T +31(0)65 239 51 81
E info@nederlandpositief.nl
W www.nederlandpositief.nl