Persbericht Tilburgse Kermis

Europese kermisbijeenkomst in Tilburg

Bertus Donks, Voorzitter Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders - BOVAK

Gezien de goede contacten met het Tilburgse gemeentebestuur en het Kermis Project Team en de wijze waarop wij betrokken worden bij de Tilburgse kermisorganisatie en overige randactiviteiten, gaan wij ervan uit dat ook dit jaar in Tilburg alles weer tot in de puntjes geregeld is. Alhoewel er altijd verbeterpunten zullen blijven. Dat is maar goed ook; want dan houden we elkaar scherp.

Presidentenzitting
De eerste Europese kermisbranche-organisatie ESU/UFE komt in Tilburg bijeen. Dat gebeurt op 19 juli in overleg met de gemeente Tilburg. Het is een Presidentenzitting van deze belangrijke Europese koepelorganisatie voor het kermisbedrijf. Gevolgd door een Podiumdiscussie over Europese kermisaangelegenheden met kermisbedrijfhouders, kermiswethouder(s), kermismeesters, vertegenwoordigers kermisbranche-organisaties en mogelijk ook Tweede Kamer-leden.

Vanzelfsprekend bespreken we hierbij de BTW-verhoging voor onze branche zoals is vastgelegd in het regeerakkoord tussen CDA, PvdA en ChristenUnie. Een BTW-verhoging, welke overigens volgens onze informatie buiten Nederland niet ter discussie zou staan.

Op de BOVAK-website vindt u meer informatie over dit onderwerp (www.bovak.nl). Een website, waarop ondermeer de inspanningen van het "Comité BTW" en de beide kermisbranche-organisaties te vinden zijn die nog steeds druk doende zijn het lage BTW-tarief voor de kermisbranche te behouden.

Tot slot: al met al kunnen de bezoekers aan de Tilburgse Kermis 2007 ook dit jaar weer met eigen ogen constateren dat deze kermis een tot de verbeelding sprekend evenement is. Een en ander ondermeer op basis van het aantal moderne, alsook nostalgische, attracties die hier weer te zien zullen zijn. Alsook op basis van de extra-publiekstrekkende activiteiten en bijbehorende reclamecampagne. Derhalve een kermis met een bovenregionale uitstraling welke ook buiten onze landsgrenzen wijd en zijd bekend staat.

Tot slot wensen wij alle bij de Tilburgse Kermis 2007 betrokkenen een unieke, gezellige en veilige Kermis toe. En hopelijk tot ziens!

Voor meer informatie voor de pers:

Brugt Groenevelt, Woordvoering, telefoonnummer 013-542 83 33/06 129 16887 Charlotte Driessen, Themacommunicatie, telefoonnummer 013-542 91 82

Dagelijks organiseert de gemeente Tilburg een persconferentie waarin het laatste kermisnieuws doorgenomen wordt. Uiteraard bent u hierbij van harte welkom. Daags voor de kermis ontvangt u meer informatie over tijd en locatie van deze bijeenkomst.