Gemeente Grave

Feest in Grave rond de Wandelvierdaagse

Rond de Wandelvierdaagse worden ook in Grave diverse feeestelijkheden georganiseerd.

Zomeravondconcert op donderdagavond

Op donderdag 19 juli wordt er op de Markt een zomeravondconcert gehouden. Van 20.00 tot 22.00 uur verzorgt een militaire muziekkapel uit Denemarken, die uit maar liefst 50 personen bestaat, een muzikaal optreden voor de Graafse bevolking en andere belangstellenden. Burgemeester Delissen opent het concert en daarmee de Graafse feestelijkheden rondom de Wandelvierdaagse. Het gemeentebestuur nodigt u dan ook van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Grave extra gezellig op 20 juli

Dit jaar heeft het Bezoekersmanagement Grave zich ingespannen om de doorkomst door Grave extra feestelijk te maken. Zo worden de wandelaars bij binnenkomst opgewacht door een draaiorgel. Ook elders langs de route en op het Hofplein is op meerdere plaatsen life-muziek aanwezig om de wandelaars een oppeppertje te geven. Natuurlijk is het centrum met vlaggenslingers versierd en worden ook de inwoners opgeroepen om de vlag uit te hangen.

Langs de route

Op vrijdagochtend 20 juli tijdens de doorkomst van de vierdaagse wandelaars (militairen en 50-km lopers), zullen burgemeester Delissen en de wethouders Opsteegh en Bos vanaf 6.15 uur op het Hofplein staan om de wandelaars te begroeten en moed in te spreken. Onder de wandelaars bevinden zich ook Heleen van Dijk en Marc de Jong, het stel dat vorig jaar tijdens de vierdaagse is getrouwd in Grave. Zij worden extra hartelijk ontvangen; ook wordt die ochtend met speciale aandacht uitgekeken naar wethouder Jacques van Geest die ook dit jaar weer zijn Wandelvierdaagse hoopt te volbrengen. Hij loopt op vrijdag 50 km om de doorkomst in Grave en Gassel niet te missen. De mensen die aan de route wonen worden verzocht de vlag uit te hangen en de auto elders te parkeren.

Gassel gezellig

Ook tijdens de doorkomst in Gassel worden de wandelaars met muziek onthaald op het Julianaplein. Hier speelt een muziekkapel van 07.00 tot 10.30 uur om de wandelaars te bemoedigen en het publiek een gezellige ochtend te bezorgen.

Stadhuis vrijdag 20 juli open vanaf 10.00 uur

In verband met de doorkomst van de wandelvierdaagse is het stadhuis op 20 juli tot 10.00 uur gesloten. De afdelingen zijn die dag geopend van 10.00-12.30 uur.

Informatie Mevr. T. Winnemuller, cluster Communicatie en Bestuursondersteuning, (0486) 477 238 e-mail t.winnemuller@grave.nl.