Gemeente Deurne



Bestemmingsplan Projectvestiging Glastuinbouw Deurne gewijzigd vastgesteld

Vervolgstap in project glastuinbouwgebied

19-07-2007

Er is een vervolgstap gezet in het glastuinbouwproject dat gerealiseerd wordt aan de oostkant van Deurne, tegen de grens met de gemeente Venray.

In het gebied van 150 hectare groot komt zon 85 hectare aan kassen waar ondermeer bloemen en groenten verbouwd zullen worden.

Op 27 juni 2007 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Projectvestiging Glastuinbouw Deurne gewijzigd vastgesteld. Er is voor het plan een milieueffectrapport (MER) gemaakt. Dit is voorzien van een toetsingsadvies van de Commissie voor de milieueffectrapportage. Alle relevante stukken liggen ter visie. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op de planvoorschriften, de plankaart en de plantoelichting.

Project
Tuinbouwvestiging Deurne BV, waarin de gemeente Deurne participeert, ontwikkelt initiatieven om tot de realisatie van een projectvestiging voor de glastuinbouw in Deurne te komen. Het doel is om te komen tot de oprichting van ongeveer 85 hectare netto glasopstand binnen een projectgebied van circa 150 hectare. Hiervoor is uitgifte van 100 hectare aan tuinbouwkavels nodig. Het betreft het gebied dat (grofweg) wordt begrensd door de Langstraat (N270), Trienenbergweg, Wittedijk en de lijn loopt op 150 à 200 meters ten westen van de Kanveldweg.

Ter visielegging en informatie
Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 20 juli 2007 voor eenieder gedurende zes weken tijdens openingstijden ter visie aan de klantenbalie in het gemeentehuis. Het bestemmingsplan staat vanaf vrijdag 20 juli ook op deze website onder Projecten en plannen'. Op verzoek kan het vastgestelde bestemmingsplan ook buiten de openingstijden worden ingezien. Een afspraak daarvoor kunt u maken met de heer L. Holzken, telefoon 0493-387365, e-mail: l.holzken@deurne.nl.

Het plan en de daarbij horende gegevens liggen eveneens ter visie in: Openbare Bibliotheek Deurne, Markt 14 te Deurne. Sociaal Cultureel Centrum Den Draai, Blasiusstraat 2 te Deurne. Gemeenschapshuis Gerardushuis, Parkstraat 2 te Deurne. Voor de openingstijden kunt u contact opnemen met de betreffende instanties.

Bedenkingen: schriftelijk of mondeling
Eenieder die tijdig zijn of haar zienswijze bij de raad kenbaar heeft gemaakt en eenieder die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tijdig bij de raad kenbaar te maken, alsmede eenieder die bezwaren heeft tegen de door de raad aangebrachte wijzigingen in het plan, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van tervisielegging hun bedenkingen schriftelijk of mondeling indienen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Schriftelijke bedenkingen kunt u richten aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC s-Hertogenbosch. Mondelinge bedenkingen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten op maandag tot en met donderdag tussen 9.30 en 11.00 uur telefonisch via telefoonnummer 073-6812888.