Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

Geen begrip voor stakingsdreiging GVB

De afdeling Regio Amsterdam van Reizigersvereniging ROVER heeft geen enkel begrip voor de dreigende stakingsacties bij het GVB. Deze acties zijn bedoeld als drukmiddel jegens de staatssecretaris om af te zien van verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in de grote steden.

Zelfs als wordt afgezien van verplichte aanbesteding dient het GVB een veel beter product te leveren. Waar bij aanbestedingen buiten de grote steden (zoals in Waterland en binnenkort ook in Amstelland/Meerlanden) vaak een forse verbetering in het openbaar vervoer kon worden bereikt, hebben de reizigers in de grote steden het nakijken. Ook in Amsterdam heeft het GVB nog onvoldoende stappen vooruit gezet. Het GVB is nog steeds niet efficiënt genoeg, waardoor reizigers te weinig openbaar vervoer krijgen. Ook waar het gaat om zaken als op tijd vertrekken vanaf de beginhaltes schiet het GVB absoluut tekort.

Door zich te verzetten tegen een aanbesteding geeft het personeel van het GVB feitelijk te kennen, er niet vanuit te gaan dat hun huidige bedrijf bij zo'n aanbesteding een kans maakt. Daarmee geeft het personeel impliciet toe dat de kwaliteit van hun bedrijf onder de maat is.
Pagina geplaatst: 19 juli 2007