Politie Twente

Persbericht Politie Twente 19 juli 2007

Tanja Rijsman: 053-4555588

Man ernstig gewond na steekpartij

Haaksbergen

Een 27-jarige man uit Enschede is donderdagavond ernstig gewond geraakt na een steekpartij aan de Bartokstraat in Haaksbergen.

Donderdagavond 19 juli omstreeks 18.20 uur krijgt de politie een melding van een steekpartij aan de Bartokstraat in Haaksbergen. Voor een horecazaak aan de Bartokstraat vond een conflict plaats tussen een 27-jarige Enschedeër en een 19-jarige Haaksbergenaar. De aanleiding van het conflict is vermoedelijk een verkeersovertreding die eerder op de avond tussen beiden voorviel. Naar aanleiding daarvan vond een schermutseling plaats waarbij de 27-jarige Enschedeër de 19-jarige aanviel met een schop. De 19-jarige verweerde zich met een mes en stak de 27-jarige. Beide personen maakten zich hierop uit de voeten. Het 27-jarige slachtoffer werd door de politie zwaar gewond aangetroffen in een woning in Haaksbergen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 19-jarige Haaksbergenaar meldde zich vrijwillig aan het politiebureau.

Behalve de bovengenoemde personen werden nog twee verdachten aangehouden. Een 20-jarige Haaksbergenaar meldde zich samen met de 19-jarige. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij. Ook werd een 18-jarige jongeman uit Haaksbergen aangehouden. Op welke manier hij betrokken was, is nog niet helder.

De politie onderzoekt op dit moment de zaak. De toestand van het slachtoffer nog niet helder. (07-095127)

---- --