Ingezonden persbericht


Persbericht
16 juli 2007

Literair programma en Koninkrijksquiz toegevoegd

Programma Kroonjuwelen, Koninkrijksspelen Cultuur 2007 rond

De laatste programmaonderdelen van Kroonjuwelen, Koninkrijksspelen Cultuur 2007 zijn bekend. Een literair programma is toegevoegd, waarin dichters en schrijvers de overzeese gebiedsdelen bezingen. Minister Leeflang van de Antillen en Tweede Kamerlid John Leerdam zijn deelnemers aan de Koninkrijksquiz. Kroonjuwelen, Koninkrijksspelen Cultuur vindt van 20 t/m 22 juli plaats in Den Haag. Tientallen artiesten van de Antillen, Aruba en uit Nederland zijn te zien tijdens dit vrij toegankelijke festival.

In het programma De kleur van mijn eiland op vrijdag 20 juli komen 13 dichters, schrijvers en singer-songwriters aan het woord. Met gedichten, songs en verhalen nemen o.a. Walter Palm, Aliefka Bijlsma en Bouke Jagt de toeschouwer mee naar het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden. In een poëzie-estafette tonen zij hun passie, trots en vriendschap. Op zaterdag 21 en zondag 22 juli is Urban Myth presentator Jörgen Tjon a Fong host bij de Koninkrijksquiz. In een interactieve spelshow komen wederzijdse vooroordelen aan bod.

Enkele andere deelnemende artiesten zijn Marianne Weber, Izaline Calister, Ziggi, La-Vaune Henry, Percossa, Teatro di Danza Arubano, Erno York, Control Band en Randal Corsen's Tumbàbo. Op zaterdag 21 juli worden de Koninkrijksspelen op feestelijke wijze geopend in het bijzijn van onder anderen prof. mr. Pieter van Vollenhoven, minister Omayra Leeflang van de Antillen, minister Ronald Plasterk, minister Tai Foo Ramon Lee van Aruba en burgemeester Wim Deetman van Den Haag.

Kroonjuwelen, Koninkrijksspelen Cultuur 2007 is een initiatief van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Gemeente Den Haag. Doel van het festival is de culturele rijkdom van het Nederlandse Koninkrijk onderstrepen en de onderlinge banden versterken. Kroonjuwelen valt samen met de Koninkrijksspelen voor de Jeugd, een evenement waarin sporters uit het hele koninkrijk in zeven sporten tegen elkaar strijden.

Kroonjuwelen vindt plaats van 20 t/m 22 juli op diverse locaties in Den Haag. Het volledige programma staat op www.kroonjuwelen.nu. De Koninkrijksspelen voor de Jeugd duren t/m 27 juli. Meer informatie via www.koninkrijksspelen2007.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht