Gemeente Hilversum

Gemeente in gelijk bij jurering plannen Diependaalselaan

20 juli 2007
Op donderdag 19 juli heeft de rechtbank van Amsterdam de gemeente Hilversum in het gelijk gesteld in het kort geding dat Primeur Laren BV (Hessing) tegen de gemeente had aangespannen rondom de bouwplannen voor de Diependaalselaan. De eiser stelde dat de gemeente onzorgvuldig heeft gehandeld bij de voorselectie van drie plannen voor de herinrichting van het terrein bij de Diependaalselaan. De rechter heeft Primeur Laren BV niet ontvankelijk verklaard, omdat zij niet als belanghebbende kan worden aangemerkt in deze zaak. Bovendien vindt de rechter dat Primeur Laren BV te laat met haar bezwaren tegen de gevolgde procedure is gekomen.

Plaatsvervangend wethouder Jan Rensen, is blij met de uitspraak. "We kunnen nu verder met de planvorming en de bewoners daarbij betrekken. Na UPC, het Stadskantoor en Geurtsen is dit de vierde belangrijke rechtszaak die voor Hilversum gunstig uitpakt." De gemeente hoopt dat de procedure nu voortvarend kan worden opgepakt.

De drie geselecteerde plannen worden na de zomer aan de inwoners van Hilversum gepresenteerd, om samen met de gemeente tot een keuze te komen voor de ontwikkeling van dit gebied tussen de Kerkelandenlaan en de Loosdrechtseweg. Na de zomer worden bewoners en betrokkenen via een speciale website, een informatiepakket en een tentoonstelling, uitgebreid geïnformeerd over de gekozen ontwerpen. Dan kan men ook zijn voorkeur voor één van de plannen kenbaar maken. Vervolgens neemt de gemeenteraad de uiteindelijke beslissing.