Gemeente Barneveld


Samenwerkingsovereenkomst voor ontwikkeling Voorthuizen-Zuid

Afbeelding bij bericht

De gemeente Barneveld heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek B.V. en de Woningstichting Barneveld. In de samenwerkingsovereenkomst is afgesproken, dat de ontwikkeling van 17 ha grond aan de zuidzijde van Voorthuizen op termijn gezamenlijk ter hand wordt genomen.

In het plangebied, dat een agrarische bestemming heeft, staat op dit moment een monumentale boerderij. Het is de bedoeling om, vooruitlopend op de ontwikkeling van het gebied, te bekijken of aan deze boerderij een andere bestemming kan worden gegeven. Zo wordt onder andere gedacht aan een horecavoorziening, passend in het landelijke gebied.

Bouwprogramma
Het ontwikkelingsgebied wordt zo is nu de verwachting na 2015 ontwikkeld. Op dat moment overleggen de drie partijen over het woningbouwprogramma op basis van de dán geldende woonvisie. In de samenwerkingsovereenkomst is afgesproken, dat het bouwprogramma gelijkelijk over de drie partijen wordt verdeeld. In totaal worden in het plangebied zo'n 450 woningen gerealiseerd.

De gemeente Barneveld is positief over de gesloten samenwerkingsovereenkomst. Het biedt de gemeente Barneveld de gelegenheid om éénderde van de bouwproductie onafhankelijk te realiseren, bijvoorbeeld door zelfbouwers de gelegenheid te geven hier een woning te realiseren. Ook zijn er voor de gemeente financiële voordelen: de gemeente koopt de grond voor éénderde van de kostprijs.

Barneveld, 17 juli 2007
Persbericht 07077
Mutatiedatum 20/07/2007