Persberichten Eemland Zuid, 10.35 uur

Utrecht, 20-07-2007

Man aangereden in woonwijk

AMERSFOORT Donderdagmiddag reden twee jongens vermoedelijk opzettelijk in op een buurtbewoner. De man raakte bij de aanrijding gewond.

Om 16.15 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding op de Florestanhof en ging ter plaatse. Daar bleek dat een 43-jarige man uit Amersfoort gewond was geraakt en dat de automobilist was doorgereden. Uit verklaringen blijkt dat er eerder tussen het slachtoffer en twee mannen uit de buurt een discussie was ontstaan. De gemoederen liepen blijkbaar hoog op, want toen de man wegliep reden twee mannen op hem in. Het slachtoffer belandde op de motorkap en viel vervolgens op de grond. De auto ging er vandoor. Diverse getuigen hadden de aanrijding gezien en op basis van verklaringen trof de politie de auto aan op de Ariaweg. De verdachten konden om 16.55 uur worden aangehouden op de Romeostraat. Een 20-jarige en een 23-jarige man uit Amersfoort zijn ingesloten op het politiebureau. Het slachtoffer is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Jonge aanranders aangehouden

LEUSDEN Donderdagmiddag 19 juli heeft de politie in het zwembad op de Bavoortseweg twee jongens aangehouden die verschillende meisjes hadden aangerand.

Om 15.50 uur kreeg de politie de melding van de aanrandingen en ging ter plaatse. Daar bleek dat een groepje meisjes onder water onzedelijk was betast door twee jongens. De daders waren nog in het zwembad aanwezig en konden worden aangehouden. Een 11-jarige jongen en een 12-jarige jongen, beiden uit Amersfoort, zijn overgebracht naar het politiebureau.

Gewond bij burenruzie

AMERSFOORT Een 37-jarige vrouw uit Amersfoort raakte gewond door een overvliegende glazen pot.

De politie kreeg om 00.15 uur de melding van het geweld in de wijk Liendert. Twee buren hadden al eerder conflicten gehad. Rond middernacht zat een 37-jarige vrouw met haar familie nog in de tuin te praten, toen de buurman naar buiten kwam en bloempotten ging gooien. Familie van de vrouw gooide vervolgens ook spullen terug. De 37-jarige vrouw stak haar hoofd boven de schutting uit en werd geraakt door een glazen pot en viel. Hierbij liep zij een hoofdwond op. De politie heeft de buurman (52 jaar) aangehouden voor mishandeling. De 12-jarige zoon van het slachtoffer heeft in zijn woede vervolgens een ruit ingeslagen bij de buurman.

Rijbewijs kwijt

AMERSFOORT Een 19-jarige beginnend bestuurder raakte in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 juli zijn rijbewijs kwijt omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Agenten zagen de 19-jarige man uit Amersfoort om 02.50 uur slingerend over de Outputweg rijden en gaven hem een stopteken. Een blaastest gaf aan dat de bestuurder te veel had gedronken. Bij ademanalyse op het politiebureau bleek de Amersfoorter 500 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de 19-jarige man is ingenomen.