Politie Groningen

Vrijdag 20 juli 2007

Provincie Groningen, 20-07-2007

Bedum: man rijdt fietser aan

Een 68-jarige fietser uit Groningen heeft donderdagmiddag aangifte gedaan tegen een 44-jarige automobilist uit Bedum. De automobilist was eerder die middag op de Vlasakker in zijn woonplaats tegen de fietser aangereden. De Stadjer was vlak voor de automobilist een straat ingereden en de automobilist moest daardoor remmen om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor raakten beide mannen geïrriteerd. Toen de Groninger vervolgens aan kwam fietsen, reed de Bedummer in de richting van de fietser en raakte hem tegen het voorwiel. De Stadjer viel hierdoor en raakte gewond aan zijn been. De politie onderzoekt de zaak.

Muntendam: bromfietser gewond

Een 20-jarige bromfietsster is donderdagmorgen licht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Kerkstraat-Wilhelminalaan in Muntendam. De vrouw uit Noordbroek reed over de Kerkstraat en kreeg geen voorrang van een 38-jarige automobilist uit Muntendam. De Muntendammer had wel enkele andere weggebruikers gezien, maar zag de bromfietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Appingedam: licht gewonden bij kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing op de N33 bij Appingedam zijn donderdagmiddag vier personen licht gewond geraakt. Een 21-jarige automobiliste uit Delfzijl kwam vanuit Appingedam de N33 oprijden en zag niet dat enkele autos stilstonden voor een brug. Hierdoor reed ze tegen de auto van een 53-jarige automobilist uit Termuntenzijl en zijn 41-jarige passagiere. Deze auto schoot vervolgens tegen het voertuig van een 35-jarige vrouw uit Oude Pekela. Alle vier personen zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar konden na onderzoek huiswaarts keren. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Lutjegast: automobilist met aanhanger in greppel

Een 31-jarige automobilist uit Surhuizum is donderdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Lutjegast. De man reed in zijn auto met aanhangwagen over de Mieden en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De combinatie kwam in een naastgelegen greppel tot stilstand. De Fries moest door de brandweer uit het voertuig worden gehaald en is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Delfzijl/Doezum/Winschoten: alcomobilisten

Delfzijl - De politie heeft donderdagnacht het rijbewijs van een 39-jarige automobilist uit Delfzijl ingevorderd. Agenten zagen de man slingerend over de Rijksweg in zijn woonplaats rijden en hielden hem staande. Uit een test bleek dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de Delfzijlster ruim 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Doezum Een 54-jarige automobilist uit Noordwijk is donderdagnacht aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol door Doezum reed. Agenten controleerden de man op de Bombay en hij gaf direct toe dat hij zonder rijbewijs reed. Uit de ademanalysetest bleek dat hij ruim
1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De man is in het verleden vaker aangehouden voor rijden onder invloed.

Winschoten Een 34-jarige automobilist uit Winschoten is donderdagnacht op de Ontsluitingsweg in zijn woonplaats bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man met een forse snelheid over de weg rijden, waarop zij besloten de man te controleren. Hij bleek te hebben gedronken. In zijn bloed werd ruim 1,3 promille alcohol geconstateerd.

Winschoten: geluidscontrole autos

Bij een geluidscontrole op uitlaten van autos, zijn donderdagavond in Winschoten en Veendam vier automobilisten bekeurd. Van drie automobilisten werd het kentekenbewijs ingevorderd, omdat de overschrijding van het geluid meer dan 10 decibel was. Zij moeten het geluid van hun voertuigen binnen vier weken terugbrengen tot de toegestane geluidshoogte en hun auto laten keuren door de politie. De politie maakt proces-verbaal op.

Warffum: hardrijder

Bij een verkeerscontrole is donderdagnacht een 39-jarige automobilist uit Groningen betrapt op een forse snelheidsovertreding. De man reed met een snelheid van 102 km/u door de Juffer Marthastraat in Warffum. In deze straat geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Hij kon direct zijn roze papiertje inleveren bij de politie. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: bejaarde rijdt fietser aan

Bij een verkeersongeval op de kruising Ludenseweg Bovenburen is donderdagmorgen een 24-jarige fietser uit Winschoten gewond geraakt. Een 84-jarige automobiliste uit Winschoten gaf op de Bovenburen geen voorrang aan haar plaatsgenoot. Ze raakte de fietser in de flank. Hierdoor viel de Winschoter van zijn fiets en kwam met zijn gezicht op het wegdek terecht. De man is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie registreert het ongeval.

Groningen: insluiper aangehouden

De politie heeft een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man heeft afgelopen twee weken op diverse plaatsen in Groningen een aantal malen laptops weggenomen of geprobeerd weg te nemen uit bedrijfspanden. Bij een poging aan de Gotenburgweg in Groningen op 13 juli werd de Stadjer overlopen en overgedragen aan de politie. De man bleek zich bovendien onttrokken te hebben aan elektronische detentie. Hij is ingesloten.

Bij een insluiping in een pand aan de Kadijk in Groningen heeft de man op 3 juli een laptop meegenomen. Aan het Landleven maakte hij op 5 juli twee laptops buit. Op 9 juli probeerde hij het opnieuw aan de Kadijk. Ook toen is hij overlopen, maar wist hij nog te ontkomen. Een getuige lukte het wel om een foto van de man te maken. Samenwerking tussen alerte burgers, analisten en het veelplegersteam van de politie leidde tot de oplossing van deze zaak.

Groningen: vrouw beledigt agenten bij snelheidscontrole

Een 37-jarige vrouw uit Marum is donderdagmorgen in de Nieuwe Boteringestraat aangehouden voor belediging. Agenten hielden daar een controle in het kader van het project subjectieve
verkeersonveiligheid. De vrouw kwam aanrijden, parkeerde haar auto en riep beledigende teksten naar de agenten. Maandagmorgen vertoonde ze al hetzelfde gedrag. Toen kreeg ze een waarschuwing. Nu was de maat vol en werd ze ingerekend. Toen ze naar de cel werd begeleid, gedroeg ze zich vervelend en vanuit het niets ook ineens agressief. Ze verzette zich hevig, spuugde een agent in het gezicht en probeerde een agent te bijten. Toen dit niet lukte krabde ze zijn hand open. Na verhoor mocht de vrouw het bureau weer verlaten. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie zet gezin af bij ziekenhuis

Donderdagmorgen kreeg de politie een melding van een autobrand op de Julianaweg. Een 35-jarige Stadjer had pech en stond daar met vrouw en pasgeboren baby langs de kant. Een slang van de koelvloeistof was gescheurd en de vloeistof liep over de hete motorkap. Dit zorgde voor veel rookontwikkeling. De brandweer kon zonder inzet weer terug en de auto werd afgesleept. Omdat het gezin op weg was naar een ziekenhuis, hebben agenten de man en vrouw en hun baby bij het ziekenhuis afgezet.

Groningen: fietser botst tegen autoportier

Een 38-jarige fietser uit Groningen is donderdagmiddag na een botsing in de oude Ebbingestraat naar een ziekenhuis gebracht. Een 47-jarige vrouw uit Heesch parkeerde haar auto en deed haar portier open, terwijl de Stadjer langs fietste. Hij botste tegen het portier. Hij klaagde over duizeligheid en werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De fiets en auto raakten niet beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: snorfietsster van de weg gehaald

Agenten hebben donderdagavond in de Kleine Sint Jansstraat een 23-jarige snorfietsster uit Groningen langs de kant van de weg gezet. Agenten zagen dat zij op het Damsterdiep geen voorrang verleende aan een fietsster. Zij moest hierdoor bovenop de rem om een botsing te voorkomen. De agent riep dat ze moest blijven staan, maar dat deed ze niet. Hij is haar gevolgd en in de Kleine Sint Jansstraat riep hij nog eens dat ze moest stoppen. Dat deed ze weer niet, waarna de agent haar beetpakte. Ze stopte gelijk, maar beledigde agent. Ze werd aangehouden en de politie maakt proces-verbaal op voor geen voorrang verlenen, het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging.

Groningen: te snelle snorfietser

Een 23-jarige snorfietser uit Groningen is donderdagavond op het Gedempte Zuiderdiep gecontroleerd. Agenten zagen hem met hoge snelheid rijden. De constructiesnelheid bleek 49 km/uur te zijn, terwijl 25 km/uur is toegestaan. Ook bleek de snorfiets niet verzekerd te zijn en hij had geen rijbewijs. Hij kreeg een paar bekeuringen mee.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Weg der Verenigde Naties: aantal geregistreerde voertuigen: 3100, aantal overtredingen: 250, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Den Ham, Sietze Veldstraweg: aantal geregistreerde voertuigen: 247, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sappemeer, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 578, aantal overtredingen: 78, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.