Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 20-07-2007

Gestolen en boetes

NIEUWEGEIN - In de vroege ochtend van vrijdag 20 juli werd een jongeman op een gestolen bromfiets aangehouden. Hij had meerdere boetes openstaan.

Rond 04.30 uur zagen politiemensen een scooter met twee opzittenden zonder helm over de Herenstraat rijden. De bestuurder, een 21-jarige Utrechter, kreeg een stopteken. Hij en zijn 19-jarige Nieuwgeinse passagiere kregen een bekeuring voor het rijden zonder helm.

Bij controle van de scooter bleek er te zijn gerommeld met het framenummer en hij was niet voorzien van een contactslot. Daarop werd de Utrechter aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling van de scooter. De scooter werd in beslag genomen.

In het politiebureau bleek dat de verdachte nog meerdere boetes had openstaan voor een totaal van ongeveer ¤900. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en hij moet de openstaande boetes betalen.

Lasergun

HOUTEN - Op donderdag 19 juli heeft de politie van 16.00 uur tot 16.45 uur met een lasergun op de Rondweg op snelheid gecontroleerd.

Negen automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 70 km/u. Eén bestuurder had kennelijk erg veel haast: hij reed 112 km/u. De snelheidsovertreders werden bekeurd. Tevens werd één bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Te werklustig

VIANEN - Een uitzendkracht was op donderdag 19 juli zo kwaad op een filiaalmanager van een uitzendbureau, dat hij hem te lijf ging en bedreigde.

Rond 17.30 uur werd een 36-jarige filiaalmanager van een uitzendbureau in Vianen gebeld door een 21-jarige uitzendkracht uit Vianen. De 21-jarige man had een eerdere klus van het uitzendbureau gemist omdat hij niet telefonisch te bereiken was geweest. Hij vroeg nu om een nieuwe klus, maar de 36-jarige man had hem niets te bieden. Daarop werd de 21-jarige zeer kwaad, bedreigde de manager en zei dat hij naar het uitzendbureau zou komen.

De man voegde de daad bij het woord en stond binnen vijf minuten bij het uitzendbureau. Hij viel de manager aan en probeerde hem te slaan. Het slachtoffer wist de klappen af te weren. Tevens bedreigde de verdachte het slachtoffer verbaal met de dood. De politie werd gewaarschuwd, waarna de verdachte er op zijn fiets vandoor ging.

De politie kwam ter plaatse en de manager deed aangifte van de doodsbedreigingen. Hij had bij de schermutselingen geen letsel opgelopen. Agenten gingen naar de woning van de verdachte, waar hij werd aangehouden. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bezorgd

NIEUWEGEIN - Na de melding dat een bewoner al enige tijd niet was gezien, werd op donderdag 19 juli een hennepkwekerij aangetroffen.

Rond 13.15 uur kreeg de politie de melding dat van een 42-jarige bewoner van een woning aan het Wenckebachplantsoen al enkele weken niets was vernomen. Agenten gingen naar de woning, maar er werd niet opengedaan. Het slot werd door een medewerker van de woningbouwvereniging verwijderd. In de woning werd niemand aangetroffen.

Wat de agenten wel vonden was een hennepkwekerij. De kwekerij was op dat moment niet in gebruik. Wel werden nog enkele henneptoppen aangetroffen. Alle kweekapparatuur en de henneptoppen zijn in beslag genomen.

De politie stelt een onderzoek naar de 42-jarige bewoner in.

Door het lint

NIEUWEGEIN - Op donderdag 19 juli ging een man geheel door het lint. Hij vernielde enkele ruiten van een auto.

Rond 17.20 uur kreeg de politie de melding dat een man op het Thorbeckepark helemaal door het lint was gegaan. Hij zou met stenen gooien en mensen hebben geslagen. Ter plaatse werden de agenten door meerdere buurtbewoners in de richting van de Herman Heijermanshove gewezen.

Op die straat troffen de agenten inderdaad de verdachte aan. Hij had het schuim op zijn mond staan en was zeer agressief. De verdachte, een 34-jarige man uit Nieuwegein, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Ter plaatse spraken agenten met meerdere buurtbewoners. Daaruit bleek dat de verdachte geen mensen had geslagen, wel had hij twee ruiten van een geparkeerde auto vernield. Hij was vermoedelijk door het lint gegaan naar aanleiding van problemen in de relationele sfeer. Hij had zijn agressie op een willekeurige auto uitgeleefd. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in hennepkwekerij

NIEUWEGEIN - Op donderdag 19 juli werd in een woning ingebroken en werd een partij hennepplanten gestolen.

Rond 14.30 uur zagen getuigen dat een man op de Vlietwal vuilniszakken vanaf een balkon van een flat naar benenden gooide, vervolgens werden die door een andere man in een auto geladen. De getuigen roken daarbij een sterke hennepgeur.

De politie ging ter plaatse, maar de vogels waren al gevlogen. De voordeur van het appartement was opengebroken. De agenten gingen de woning binnen. In de woning was niemand aanwezig, wel troffen zij een hennepkwekerij aan. De hennepplanten bleken allemaal te zijn verdwenen. De kweekapparatuur werd in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.

De politie stelt een onderzoek naar de inbraak en naar de eigenaar van de hennepkwekerij in.