Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 20-07-2007

Gestoken met schaar

UTRECHT - Een 46-jarige man uit Utrecht is vrijdagmorgen 20 juli aangehouden omdat hij een kennis tijdens een ruzie met een schaar had gestoken.

Omstreeks 00.25 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw gestoken was met een scherp voorwerp. Het slachtoffer, een 36-jarige Utrechtse, had inmiddels de woning aan de Amsterdamsestraatweg al verlaten. Ze gaf aan dat ze op bezoek was geweest bij een vriend en dat er ruzie was ontstaan. Een kennis van de genoemde vriend stak de vrouw bij de ruzie met een schaar net onder haar oog. Ze liep hierdoor een forse snee op. De politie is naar de woning van de vriend gegaan en trof daar ook nog de verdachte, een 46-jarige Utrechter, aan. Ook de schaar werd gevonden en in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Scooter- en snelheidscontrole

UTRECHT Op diverse locaties in de stad heeft de politie donderdag scootercontroles en snelheidcontroles gehouden.

Het scooterteam stond op de Vronesteinlaan en de Baden Powellweg. Circa 50 bromfietsers werden gecontroleerd. In totaal schreef het scooterteam 37 bekeuringen uit voor technische gebreken. Eén bromfiets werd in beslag genomen omdat deze als gestolen stond gesignaleerd. Twee jongens uit Utrecht, van 16 en 17 jaar oud, zijn hiervoor aangehouden omdat ze samen op de bromfiets reden. Het kenteken en framenummer van de bromfiets stonden niet gesignaleerd, maar via een zogenaamde TAG (soort chip) achterhaalden de agenten dat de bromfiets in het district Utrecht noord als gestolen gesignaleerd stond. Waarschijnlijk zijn dus het kenteken en framenummer vervalst.

Een 36-jarige man uit IJsselstein werd op zijn bromfiets betrapt met te veel alcohol op. De man krijgt een bekering.

Een 14-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden op verdenking van heling. Hij reed op een fiets die in 2001 was gestolen bij een bedrijfsinbraak in Rijswijk. Volgens de jongen had hij de fiets gekocht voor 30 euro. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De lasergun werd opgesteld op de Brennerbaan en de Maliebaan. In totaal 60 bestuurders reden harder dan toegestaan. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg op de Brennerbaan 85 kilometer per uur en op de Maliebaan 79 kilometer per uur.

Inbreker gebruikt wapen; getuigen gezocht

UTRECHT Op de Leidseweg heeft donderdag 19 juli een vrouw een inbreker overlopen. De inbreker bedreigde de vrouw met een wapen.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw door een man was bedreigd met een wapen. De politie ging ter plaatse en trof de vrouw aan in een woning aan de Leidseweg (aan de kant van het Westplein). Ze vertelde dat ze kort daarvoor was thuisgekomen en naar binnen liep. In de hal van haar woning werd ze door een onbekende man vastgepakt en bedreigd met een wapen. De verdachte is vervolgens met buit (persoonlijke bezittingen) de woning via de voordeur uitgevlucht, in onbekende richting. Vermoedelijk was hij al enige tijd in de woning voordat de vrouw thuiskwam. De afdeling Forensische Opsporing heeft ter plekke sporenonderzoek gedaan. De recherche deed onder andere buurtonderzoek. De zaak wordt nader onderzocht.

Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie, via tel: 0900-8844. Anoniem bellen kan ook; tel. 0800-7000.

Mannen aangehouden voor bezit messen

UTRECHT Twee 23-jarige Utrechters zijn donderdagmiddag aangehouden op de Chuchilllaan voor hinderlijk gedrag. Beiden waren in bezit van een mes.

Omstreeks 17.10 uur sprak een getuige surveillerende agenten aan. De man was kort daarvoor door een van de verdachten om een sigaret gevraagd. Daarbij zag de getuige een mes zitten in de kleding van de ander. Hij slaagde erin het mes af te pakken en op het dak van een winkel te gooien.

De agenten zagen de verdachte lopen in het gezelschap van een andere man. Beiden reageerden agressief en waren niet voor rede vatbaar. Daarop werden ze aangehouden. Het mes werd van het dak gehaald. Ook de tweede man bleek in bezit van een mes. De verdachten deden afstand van hun messen en deze worden vernietigd. De mannen werden heengezonden met een bekeuring.

Insluiper overlopen

UTRECHT Bij een woning aan de Lauwerecht is donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur een insluiper overlopen door schilders die in de woning aan het werk waren. De verdachte had een computer weggenomen, maar liet deze vallen toen hij werd betrapt en ging er vandoor via de voordeur. Het gaat om een lichtgetinte man van 17 tot 20 jaar oud met een lengte van circa.1.65 meter en met zwart haar. Hij maakte een onverzorgde indruk en droeg een oranje T-shirt met groene vlakken en een zwarte broek. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele andere getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900 88 44.

Conflict na bekogelen rondvaartboot

UTRECHT Een 54-jarige schipper van een rondvaartboot is donderdagavond aangehouden wegens mishandeling.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding dat op de Venuslaan een oploop was ontstaan. De buurt was uitgelopen omdat de schipper een 12-jarig meisje uit de wijk had geslagen.

Aanleiding was dat het meisje samen met een vriendin blikjes van de brug had gegooid. Die raakten de boot, waarna de schipper de boot aanmeerde en de meisjes aansprak op hun gedrag. Daarbij deelde hij op een gegeven moment een tik uit.

Omdat de situatie vanwege de toeschouwers uit de hand dreigde te lopen, liet de politie de hondenbrigade komen. Toen de rust weerkeerde, werd de schipper meegenomen naar het bureau. Hij kon na verhoor weer vertrekken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Links van de vluchtheuvel

UTRECHT Een 20-jarige automobiliste uit Utrecht passeerde donderdagavond voor de ogen van de politie links een vluchtheuvel. Vervolgens bleef zij op de verkeerde weghelft rijden, waardoor een tegenligger moest uitwijken.

Het voorval speelde zich af op de Briljantlaan omstreeks 22.50 uur. De agenten gaven de vrouw een stopteken en zegden haar een bekeuring aan. Omdat de vrouw zich niet kon legitimeren en geen rijbewijs bij zich had, werd zij aangehouden en meegnomen naar het bureau. Uiteindelijk werd ze met meerdere bekeuringen heengezonden.

Snelheidscontroles

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie donderdagmiddag en
-avond snelheidscontroles gehouden. Tussen 13.00 en 14.45 uur passeerden 1029 voertuigen het meetpunt. Daarvan reden er 127 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 87 kilometer per uur. Tussen 19.30 en 21.30 uur werd de snelheid van 1020 voertuigen gemeten. Daarvan reden 160 harder dan toegestaan. Een bestuurder wist een snelheid van 103 kilometer per uur te halen. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.