Gemeente Oldenzaal


College verklaart bezwaren ongegrond

gepubliceerd op : 20-7-2007

Het college van burgemeester en wethouders heeft de drie bezwaarschriften tegen de bouw van 51 woningen aan de Haerbroekstraat en Scholtenhaer ongegrond verklaard.

De drie bewoners, waarvan één namens negentien bewoners een bezwaarschrift had ingediend, zijn inmiddels per brief over het besluit van het college geïnformeerd.

De bewoners hadden meerdere bezwaren ingediend. Onder andere beperking van de privacy, aantasting van het woongenot, een eventuele waardevermindering van het huis, eventuele wateroverlast en de forse ophoging van het gebied waarvoor de bouwvergunning is verleend, waren redenen voor de bewoners om bezwaarschriften in te dienen.

De beslissing van het college is conform het advies van de bezwarencommissie algemeen. De bezwaren konden volgens de commissie om diverse en uiteenlopende redenen ongegrond worden verklaard.

Eveneens heeft het college besloten het verzoek om proceskosten te vergoeden af te wijzen. Dit verzoek was ingediend door de bewoner die namens negentien bewoners een bezwaarschrift had ingediend.