Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 20 juli 2007

Voor algemene vragen: Wim de Graaf, plv. hoofd Communicatie, 06 123 79 510

I.v.m. vakanties is er deze week geen nieuws over besluiten. In deze nieuwsbrief wel o.a. aandacht voor:

Wegens succes geprolongeerd

Trading Mercator Stories, 8 verhalen, 8 lokaties en jij is de hele maand juli nog te beleven. De mediatour door De Baarsjes met verhalen op een smartphone was onderdeel van Juni Kunstmaand. De tour vond zoveel aftrek, dat in overleg met de bibliotheek is besloten er in juli mee door te gaan. Leen bij de openbare bibliotheek op het Mercatorplein 89 de smart walker en maak op een bijzondere manier kennis met De Baarsjes. Zo kom je bijvoorbeeld te weten waar de klok van de Chassékerk is gebleven en krijg je buiten voor de deur een kijkje in het interieur van de kerk. Het verhaal van juffrouw Dieneke maakt je helemaal gelukkig. Kijk voor openingstijden op de website van de openbare bibliotheek.

Informatie: Harold Ytsma, 06-5342 0466

herinnering

Kies een welkomstbord voor De Baarsjes

Er komen welkomstborden aan de buitengrenzen van het stadsdeel. Het stadsdeel wil zich meer profileren als vernieuwend en creatief stadsdeel, met een gastvrije uitstraling. De welkomstborden moeten dat imago versterken. Inmiddels zijn drie verschillende welkomstborden ontworpen door No-Office, vormgevers die werken in De Baarsjes. Bewoners en geïnteresseerden kunnen op www.baarsjes.amsterdam.nl uit deze drie borden hun favoriete bord kiezen. De welkomstborden worden ook voorgelegd aan het bewonerspanel, dat in april ideeën aandroeg voor de welkomstborden. Na de zomer wordt het bord met de meeste stemmen geplaatst langs de belangrijkste toegangswegen van De Baarsjes.

herinnering

Doe mee aan debat luchtkwaliteit

Bewoners van Amsterdam worden uitgenodigd hun mening te geven over het discussiedocument 'Voorrang voor een gezonde stad' en het actieplan goederenvervoer. Klik hier en geef uw mening over de plannen. Amsterdam wil met beide plannen het auto- en vrachtverkeer in de stad schoner maken en verminderen. De plannen richten zich op het gebied binnen de ring A10 (uitgezonderd Noord), dat een 'milieuzone' wordt. De Baarsjes valt ook binnen dit gebied. Het discussiedocument vormt de basis voor een debat met de stad. Dit debat zal na de zomer op diverse plekken plaatsvinden en eindigen op de Autovrije Dag op 23 september. Het programma hiervoor is binnenkort bekend.

herinnering

Baarsjes Vrijwilligersprijs 2007

Wie wint de Vrijwilligersprijs 2007? Op De Baarsjesdag (8 september) zullen we het weten. Bewoners die een goed initiatief in het zonnetje willen zetten, kunnen dit voor 15 augustus melden bij de Vrijwilligerscentrale Amsterdam, 020 530 1220 (of via www.vca.nu). De winnaar van de Vrijwilligersprijs 2007 gaat met 500 euro en een wisselbeker naar huis.

Agenda De Baarsjes 20 t/m 27 juli 2007


· Zomerkampioenschap 2, Jan Maijenplein, 21 juli, 14-17 uur


·


· Van Marrakech tot Marken, expositie (SBM): tot 1 augustus


· Vederlicht, expositie (MLB): tot 11 augustus


· ArtWear vitrine expositie in Hoofdzaak Hoeden: tot 30 augustus


· Dichtkunst aan de muur, tentoonstelling in Expo C40 (SBM): tot 1 september

Klik hier voor de volledige agenda.