Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 20 juli

* VERKEERSPOLITIE PAKT GERICHT ONVEILIG RIJGEDRAG VAN BESTUURDERS

BESTELAUTO'S AAN
Personeel van de Verkeerspolitie gaat de komende periode gericht aandacht besteden aan het rijgedrag van bestuurders van kleine bestelauto's. Directe aanleiding voor de gerichte controles is dat de Verkeerspolitie heeft geconstateerd dat het rijgedrag van een gedeelte van die groep bestuurders vaker te wensen overlaat. Ook hebben andere weggebruikers signalen afgegeven over het rijgedrag van bestuurders van bestelbusjes. Het gaat met name om de volgende overtredingen: te hard rijden, bumperkleven, rechts inhalen, niet handsfree bellen, onnodig links rijden, rijden met aanhangwagen zonder in het bezit te zijn van het vereiste rijbewijs, onjuist vervoeren van de lading en overbelading. In enkele gevallen werd ook proces-verbaal opgemaakt tegen bestuurders die met hun linkervoet op het dashboard leunden. Dit maakt uiteraard adequaat reageren in een onverwachte situatie onmogelijk. Met de gerichte controles gaat de Verkeerspolitie, herkenbaar en onherkenbaar, aandacht besteden aan het rijgedrag van de bestuurders. Het doel is om, net als bij alle andere verkeerscontroles, de verkeersveiligheid te vergroten.


* VERKEERSPOLITIE VORDERT WEDEROM RIJBEWIJS IN

RIDDERKERK - De Verkeerspolitie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 23-jarige vrouw uit Oosterhout ingevorderd. De automobiliste haalde rond half tien een herkenbare politiewagen in met ongeveer 130 km/uur op de Van Brienenoordbrug. De politiemensen waarschuwden haar, waarop zij gas terugnam. Bij de afrit bij Ridderkerk, zag de vrouw dat de politiewagen afsloeg. Zij verhoogde de snelheid tot 170 km/uur en werd bij Zwijndrecht aan de kant gezet. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.


* AANHOUDINGEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING NA BEËINDIGING STILLE TOCHT

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie van het district Oost heeft donderdagavond elf mensen aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Na beëindiging en ontbinding van de stille tocht, ter nagedachtenis van de 22-jarige Capellenaar die woensdagmorgen overleed, verzamelden zich 50 a 60 jongeren bij metrostation De Terp. Vervolgens zijn er diverse vernielingen aangericht (kapotte ruiten) bij een paar bedrijven, een apotheek en bij een supermarkt in de Koperwiek. Bij het metrostation De Terp heeft de politie gechargeerd nadat er met stenen werd gegooid. Elf mensen zijn aangehouden, verdacht van openlijke geweldpleging. De recherche is een gericht onderzoek gestart naar verdere verdachten en maakt daarbij gebruik van beelden van ter plaatse aanwezige camera's.