Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum 20 07 2007

Maastricht: Jongen en badmeesters bedreigt met mes in zwembad

Donderdagavond is een 13-jarige jongen uit Maastricht bedreigd geworden met een mes door een groep jongeren. Door de adequate reactie van de badmeesters en het op tijd wegspringen van de jongen, is erger voorkomen kunnen worden. De 15-jarige verdachte, een jongen uit Maastricht is aangehouden.

Het 13-jarige slachtoffer werd al langere tijd gepest door een groep jongeren, zowel op school als in het zwembad. Gisteren escaleerde dit toen de groep de jongen weer begon lastig te vallen. Eerst door hem te slaan, duwen en onder water te houden. Uiteindelijk volgde de bedreiging met een mes door de 15-jarige verdachte. Twee badmeesters zijn toen voor het slachtoffer gaan staan en hebben ervoor gezorgd dat de jongen in veiligheid werd gebracht en de politie gealarmeerd werd. Ook de badmeesters werden door de 15-jarige jongen met het mes bedreigd.

Heerlen; aangehouden met drugs en vuurwapen

Donderdagmiddag heeft de politie op de Klompstraat in Heerlen een 22-jarige inwoner van Elbtal (D) aangehouden, omdat de man harddrugs en een vuurwapen bij zich had.

Toen agenten de man wilden controleren en naar zijn identiteitskaart vroegen, rende hij plotseling weg. Na een korte achtervolging kon hij echter worden aangehouden. Hij bleek een geringe hoeveelheid amfetamine en een vuurwapen op zak te hebben.

De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --