Gemeente Elburg


Nieuwsbrief Wijkcomité Doornspijk & Hoge Enk

Nieuwsbrief nr. 3 Juli 2007

Inwoners van Doornspijk en de Hoge Enk,

Hier is weer een nieuwe nieuwsbrief van het wijkcomité. Graag willen we u bijpraten over alweer een jaar wijkcomité. Er is het afgelopen jaar veel gepasseerd; mooie dingen, maar ook minder mooie. Hoogtepunt van het afgelopen jaar voor ons als wijkcomité was toch wel onze goed bezochte wijkavond van 8 november jl.
Het afgelopen jaar hebben helaas enkele leden van het comité bedankt, waaronder onze voorzitter Lodewijk de Jong. Ook kon onze wijkagent Henk van der Weerd wegens gezondheidsredenen onze vergaderingen niet altijd bijwonen. Wat onze activiteiten betreft, we zijn met verschillende zaken bezig of deze zijn reeds gerealiseerd. Een kleine greep daaruit is een tweetal tennistafels in Doornspijk en de Hoge Enk en een brug bij de speelplaats/picknickplaats bij de Dr. Bruinsweg. En verder zijn onze werkgroepen nog met verschillende zaken bezig. Meer hierover vindt u verderop in deze nieuwsbrief. Iets heel anders is dat we nog wel eens de opmerking krijgen, dat we een spreekbuis zijn van de gemeente. Dit is geenszins het geval. Het wijkcomité heeft een adviserende taak richting de gemeente en een informerende taak richting de burgers. Ook kunt u als inwoners natuurlijk altijd uw klachten en opmerkingen bij ons kwijt middels een klachtenformulier of een telefoontje (of mail) naar een van de comitéleden. Maar laat een ding duidelijk zijn, we kunnen niet alle problemen oplossen, maar we kunnen ze wel onder de aandacht brengen van de verantwoordelijke instanties. Beste mensen ik zal dit inleidende verhaal niet te lang maken. Ik hoop dat deze nieuwsbrief u duidelijk zal maken waar wij als wijkcomité mee bezig zijn, namelijk om de belangen en ontwikkelingen van onze wijk op een zo goed mogelijke manier te behartigen en eventueel bij te sturen.

Henri Groothuis,
voorzitter wijkcomité Doornspijk/Hoge Enk

Werkgroepen
Om ideeën en/of klachten c.q. vragen binnen
ons comité goed en snel te verwerken hebben
wij een aantal werkgroepen ingesteld:


1 Civiel beheer, Groen en honden

2 Verkeer, veiligheid en snelheid
3 Woonzorgcentrum, senioren,
leefbaarheid, veiligheid en
voorzieningen

Iedere werkgroep bestaat uit een aantal
wijkleden met daarin een aanspreekpunt. Alle

ideeën/klachten en vragen voor een werkgroep
worden door hen verder bekeken en besproken.
Waar nodig zullen zij andere instanties activeren en de vinger aan de pols houden. In onze
vergaderingen informeren zij het volledige De verplaatste brievenbus bij "Hart van wijkcomité over de voortgang. Thornspic".


---

Interview Dhr.en mevr. Jiskoot Voor zowel de met................. hebben al een aantal leuke gemeenschappelijke fietstochten gemaakt. maaltijden alsook het Mevrouw Jiskoot is bekend activiteitenaanbod hebben Wij, Jetty en Ditty, met deze omgeving want zij beiden op dit moment nog comitéleden hebben twee komt ook van oorsprong van geen belangstelling. Dit nieuwe bewoners van ons de Veluwe. Haar man vinden ze wellicht iets voor woonzorgcentrum in daarentegen komt van de de toekomst. Doornspijk geïnterviewd. Zeeuwse Eilanden, maar is Dhr. en mevr. Jiskoot wonen hier volledig ingeburgerd. Ze Dhr. en mevr. Jiskoot sinds kort in ons woonzorg- woonden per slot van hebben het op dit moment centrum en zijn vanuit rekening al 30 jaar op prima naar hun zin in Nunspeet hierheen fietsafstand van "Het Hart Doornspijk. Er is volgens verhuisd. van Thornspic". Dhr. en hen maar 1 punt wat Dhr en mevr. Jiskoot mevr. Jiskoot vinden het verbeterd zou kunnen stonden zowel in Harderwijk dorp gezellig en zouden in worden: het scheiden en als Elburg ingeschreven. Via de komende tijd wel wat ophalen van het huisvuil. de woningbouwvereniging nieuwe contacten aan willen Hoewel zij nog niet bekend werden ze geattendeerd op gaan, Daar is tot nu toe door waren met het wijkcomité, "Het Hart van Thornspic". omstandigheden nog niet gaf men wel aan Op de vraag wat meneer en van gekomen. geïnteresseerd te zijn. mevrouw van ons dorp Met name mevr. Jiskoot vinden, krijgen we het Op onze vraag wat zij van geeft ook te kennen eensluidende enthousiaste het "Hart van Thornspic" belangstelling te hebben antwoord dat ze het hier erg vinden klinkt eensgezind: voor het vrijwilligerwerk van naar hun zin hebben en dat "een mooi complex". "Het Hart van Thornspic" het ze reuze meegevallen is.

Orgel voor zorgcentrum Drempels Hoge Enk aangepakt

Namens het wijkcomité staat er sinds kort een Zoals de inwoners van de Hoge Enk al vast orgel in de gemeenschappelijke ruimte van het gemerkt hebben is er het een en ander zorgcentrum "Hart van Thornspic". Dit orgel is veranderd aan de drempels aan de Oude geschonken door het wijkcomité. Tijdens de Harderwijkerweg. Er was al vaker geklaagd dat opening van het zorgcentrum werd er al druk de drempels te hoog en te dicht op elkaar op gespeeld, wat een plezierig gehoor gaf. lagen, hetgeen voor de gemeente reden genoeg was om een serieus naar het probleem te kijken en er het een en ander aan te veranderen.

Locatie Oude Kerkweg

Er zijn 6 levensloopbestendige woningen aan de Oude Kerkweg gerealiseerd. De woningen zijn ruim van opzet en optimaal geïsoleerd. Op de verdieping zijn 3 slaapkamers en een toilet aanwezig en op de begane grond is een mogelijkheid op een 4e slaapkamer te realiseren. Verder is er op de begane grond een douche en toilet aanwezig, een royale keukenruimte Het door het wijkcomité geschonken orgel. en een ruime berging. De woningen zijn inmiddels bewoond.


---

Logo Wijkcomité

In eerdere nieuwsbrieven was al eens aangegeven dat we als wijkcomité op zoek zijn naar een logo. Helaas kwamen er geen reacties op deze oproep, waarna besloten is om intern aan een logo te gaan werken. Gekozen is voor het oude gemeentelogo van Doornspijk. Echter is de leeuw uit het wapen gehaald en de sleedoorn blijven staan.

Werkgroep Civiel Beheer, groen, honden en speeltuinen

Vanuit onze werkgroep zijn we het afgelopen jaar met diverse dingen bezig geweest, o.a. de speeltuin aan de Doornekamp op de Hoge Enk; deze is opnieuw ingericht. Er zijn ook 2 tafeltennistafels in onze wijken neergezet en door ons betaald. Verder zijn er n.a.v. de door ons gehouden wijkavond 2 bankjes en een picknicktafel om en nabij het trapveld/hondenuitlaatveld op de hoek Veldweg-Lageweg neergezet.
Inmiddels is ook de brug over de sloot naar de veldjes ter hoogte van de Dr. Bruinsweg gerealiseerd, zodat men niet een eind hoeft om te lopen.

Groeten Jannie en Amy

Honden uitlaten

Hondenpoep op de stoep, in plantsoenen en op kinderspeelplaatsen is niet alleen geen gezicht, het is ook smerig, stinkt en verspreidt ziektekiemen. Kortom iedereen baalt ervan. Als hondenbezitter kunt u genoeg doen om overlast van hondenpoep in uw woonomgeving te beperken. Nee, we vragen niet om uw hond maar meteen weg te doen!!

Integendeel, honden zijn (meestal) gezellig, nuttig en goed voor de sociale contacten. Maar wilt u als baasje van de hond(en) zo vriendelijk zijn om voortaan (als u dit nog niet deed) gebruik te maken van de speciale uitlaatroutes??


· Wilt u de poep zelf opruimen?

· Als u geen gebruik kunt of wenst te maken van de hondenuitlaatroutes, ruimt u dan alstublieft zelf de drollen van uw hond op. we stellen allemaal prijs op een schone woon/leefomgeving, dus niemand zal u uitlachen wanneer u met de hond, schepje en krant of plastic zakje de straat op gaat.

· Poep aan je schoen, de hond kan er niets aan doen, maar het baasje wel!!


---

Brug over sloot Veldweg

Sinds het trapveldje en de hondenuitlaatroute op de hoek Veldweg/Lageweg verscheen, kwamen er vragen binnen omtrent een bruggetje over de sloot. Als wijkcomité zijn we aan het kijken geweest naar een oplossing. In eerste instantie werd gekeken naar een professionele bruggenbouwer, maar deze kwam met een veel te hoge prijs waarna er verder gekeken werd. Uiteindelijk kwam van de gemeente Elburg de aanbieding om tegen een gereduceerde prijs zelf een brug te maken. Zo gezegd, zo gedaan. En nu ligt het bruggetje dan daadwerkelijk over de sloot. Nu maar veel gebruik gaan maken van de uitlaatroute om de overlast in de bermen te beperken. Bewoners tevreden, wijkcomité tevreden, weer een doel behaald!

De nieuw aangelegde burg.

Bereikbaarheid Wijkcomité

Zo bereikt u een wijkcomitélid:

Ditty Sneller Goorweg 11 8085 PB Hoge Enk 683567 Gerrit.Sneller@hetnet.nl secr.

Henri Groothuis Doornenkamp 28 8085 PV Hoge Enk 685080 henri-60@hotmail.com voorz.

Mies Vinke Thornspic 28 8085 BW Doornspijk 661456 m.vinke@hetnet.nl lid

Jetty Bossenbroek Hoeckelsweg 13 8085 BG Doornspijk 661553 Jetske46@gratisemail.de lid

Janny Smit Goorweg 34 8085 PC Hoge Enk 683228 famjsmit@zonnet.nl lid

Amy Schouten Hoeckelsweg 33 8085 BG Doornspijk 662492 lschouten@kliksafe.nl pen.m.

Ronald van der Weide Lageweg 39 8085 AX Doornspijk 661097 flyingronnie@hotmail.com lid

Tijmen van Beek Verlengde Kerkweg 12 8085 BL Doornspijk 655359 tijmenvandebeek@hotmail.com lid

Regelmatig kunt u ook gebruik maken van het inloopspreekuur voorafgaand aan de vergaderingen van het wijkcomité. De volgende inloop vindt plaats op 5 september van 19:00 tot 19:30 uur. Zie hiervoor ook de mededelingen op de gemeentepagina van de Huis aan Huis.

Verder zal op woensdagavond 21 november 2007 de jaarlijkse wijkavond gehouden worden.

U kunt met vragen en klachten, zoals een scheefliggende stoeptegel, groenonderhoud of een defecte lantarenpaal, ook direct contact opnemen met de gemeente:

Bel voor herstel: 688685. Of via www.elburg.nl (meldingenformulier openbare ruimte).