Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (20/7)

TILBURG, 20 juli 2007

Politie arresteert twee knapen ter zake vernieling

TILBURG: De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 18.00 uur in een tuin aan de Hoflaan twee knapen, een 18-jarige Hagenaar en een 16-jarige Tilburger aangehouden ter zake vernieling. De arrestatie volgde na een melding dat twee personen een woning waren binnengedrongen. Ter plaatse bleek het te gaan om een leegstaande woning. De verdachten hadden de achterruit van de tuindeur ingeslagen. Ze werden aangetroffen in de schuur van het pand. De politie maakt proces-verbaal op tegen het tweetal. Ze zijn rond 21.40 uur weer in vrijheid gesteld. Wonen Breburg doet aangifte

Politie treedt op tegen fietsers op winkelcentrum Heyhoef

TILBURG: Agenten van het team Tilburg West hebben gisterenmiddag op de Heyhoefpromenade een controle gehouden. Er werden vijf fietsers bekeurd voor het fietsen over het voetgangersdomein. De politie houdt extra toezicht op het winkelcentrum vanwege klachten over het fietsen van omwonenden, bezoekers en winkeliers.

Politie houdt snelheidscontrole

TILBURG: De politie heeft gistermiddag op de Eindsestraat een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond plaats tussen: 16:50 uur en 20:35 uur. De politie wil met deze controles de verkeersveiligheid verbeteren.

· Aantal passanten : 1350
· Max. toegestane snelheid : 80 km/u
· Hoogst gemeten snelheid : 94 km/u
· Aantal overtreders : 17

Dronken man gaat op de bon

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.00 uur op het Von Weberpad een 39-jarige Tilburger op de bon geslingerd ingevolge de plaatselijke APV omdat hij dronken was en door zijn gedragingen de openbare orde verstoorde. De man was een halve liter bier aan het drinken en had nog een voorraad van zes flessen. De politie heeft het bier in beslag genomen.

Brand gesticht in speeltoestel

BERKEL-ENSCHOT: Vandalen hebben gisteravond omstreeks 23.50 uur een speeltoestel aan de Patrijslaan in brand gestoken. Het brandje werd snel door buurtbewoners geblust. De schade lijkt mee te vallen. Een signalement van de daders is niet bekend.

Drie arrestaties tijdens horecatoezicht
Stapper aangehouden voor huisvredebreuk

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 03.25 uur op de Paleisring op aanwijzing van een portier een 20-jarige Tilburger aangehouden voor huisvredebreuk. De knaap werd door de uitsmijter uit het café gezet omdat hij zich vervelend in de zaak gedroeg en ook aan de brandslang gezeten zou hebben. De eigenaar vorderde enkele keren dat hij de zaak moest verlaten. Hij voldeed hier niet aan waarna hij door de politie werd aangehouden.

Een 23-jarige Tilburger die al een bon had gekregen voor het gebruiken van alcohol op straat werd uiteindelijk omstreeks 04.40 uur op de Heuvel aangehouden toen hij een 2^e flesje alcohol wilde drinken. Bovendien kon hij geen ID-bewijs laten zien. Een 31-jarige man uit Moergestel probeerde deze arrestatie te verhinderen en werd ook aangehouden.

Een 15-jarige Tilburger kreeg een bon omdat hij op het Piusplein aan het wildplassen was. Een 23-jarige Waalwijker kreeg voor hetzelfde feit op de Paleisring een bon. Een 22-jarige Tilburger kreeg op de Heuvel een bon omdat hij alcohol op straat gebruikte.

Recalcitrante zwartreiziger aangehouden

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 07.05 uur op de Station CS aan de Spoorlaan op aanwijzing van NS-personeel een 52-jarige man uit Warnsveld aangehouden. De politie ging naar het station na een melding van een lastige en agressieve persoon. De verdachte had in de trein geen kaartje bij zich. Ook wilde hij zich niet aan de conducteur legitimeren. Tijdens het incident begon hij de conducteur met de dood te bedreigen. Een andere conducteur had hij geslagen. Nadat hem was verteld dat hij was aangehouden richtte zijn agressie zich op de politie, waarbij hij een greep deed naar het dienstwapen. De agenten konden dit echter voorkomen en wisten hem met de nodige moeite te overmeesteren. De recalcitrante man is overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

Auto-inbreker aangehouden voor poging

TILBURG: De politie heeft vanmorgen op de Korvelseweg op aanwijzing van een getuige een 44-jarige Tilburger aangehouden ter zake poging tot inbraak in autos, De getuige had gezien dat de man op het Calandhof hard aan portieren van diverse autos rukte. De verdachte werd ingesloten, maar later vanmiddag weer in vrijheid gesteld.

Twee mannen aangehouden ter zake bedreiging

TILBURG: De politie heeft vanmiddag omstreeks 13.00 uur op de Prof. Lorentzweg twee Waalwijkers aangehouden van 32 en33 jaar aangehouden die een medewerker van een bouwmarkt aan de Hestiastraat bedreigd zouden hebben. De medewerker van de bouwmarkt had problemen met het duo gekregen toen zij aan hem vroegen om spullen met een heftruck in de auto te zetten. De verdachten waren kennelijk boos geworden op de medewerker omdat die hen kennelijk een onbevredigend antwoord gaf. Hierop hadden de mannen volgens zijn verklaring enkele dreigementen in zijn richting geuit. Ook kreeg hij een klap van een van de mannen in het gezicht. De politie heeft het duo met hun auto vervolgens op de Lorentzweg staande gehouden en vervolgens gearresteerd.

Vrouw aangehouden met vervalst ID-bewijs

TILBURG: De politie heeft vanmiddag omstreeks 13.10 uur op het Wagnerplein een 50-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden die met een vervalst ID-bewijs op het postkantoor probeerde zaken te doen. De verdachte viel direct door de mand toen de agenten vroegen waar ze geboren was, ze gaf aan Alkmaar, terwijl op de ID kaart Tilburg stond. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de herkomst van deze kaart en de precieze bedoelingen van de vrouw.

Auteur: Willem van Hooijdonk