AutoRai

Gratis roetfilter op dieseluitvoeringen van Kia groot succes

(7/20/2007)
De unieke actie waarmee Kia voorop gaat in de strijd om de luchtvervuiling zoveel mogelijk terug te dringen, is een groot succes. Sinds een aantal weken wordt iedere nieuwe Kia met dieselmotor standaard en gratis voorzien van een roetfilter.

Daarnaast kunnen alle huidige Kia-dieselrijders geheel kosteloos een roetfilter laten plaatsen. In de korte tijd dat deze actie loopt hebben al honderden Kia-rijders van dit bijzondere aanbod gebruik gemaakt ten einde het milieu te sparen.
Dat Kia-rijders zorg dragen voor een beter milieu blijkt uit de grote interesse voor het gratis laten plaatsen van roetfilters bij huidige Kia-dieselbezitters. Al honderden Kia-rijders hebben een bezoek aan hun dealer gebracht voor het gratis laten plaatsen van een roetfilter. Het maakt hierbij niet uit over wat welk model een klant beschikt, aangezien voor iedere versie een roetfilter beschikbaar is. âKia draagt als fabrikant een grote zorg voor het creëren van een schoner en beter milieu, maar het is niet mogelijk om huidige rijders te verplichten om kosteloos een roetfilter te laten installeren. Het is dan ook zeer bevredigend om te zien dat een groot aantal huidige klanten vrijwillig gebruikt maakt van deze actie,â vertelt Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland.

Standaard roetfilter op iedere nieuwe Kia met dieselmotoren Tot voor kort werden alle nieuwe dieseluitvoeringen van de ceeâd, Carens, Magentis en Sportage in de fabriek al standaard voorzien van een roetfilter. Maar nu wordt de volledige dieselreeks van Kia, inclusief de Picanto, Rio, Cerato, Carnival en Sorento, in alle gevallen geleverd in combinatie met een partikelfilter. Hiermee wordt de strijd tegen luchtvervuiling van twee kanten aangepakt: zowel iedere nieuwe als een groot aantal bestaande Kiaâs wordt uitgerust met een milieubesparende roetfilter.