Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 20 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 20-07-2007

18-jarige verdachte bekent gewelddadige beroving Czaar Peterstraat

Zaandijk, 18 juli 2007

Met de aanhouding van de 18- en 22-jarige verdachten van het steekincident voor de Brandaris van dinsdagavond 17 juli, denkt de politie ook de gewelddadige beroving op de Czaar Peterstraat te hebben opgelost. In de vroege ochtend van 2 juni raakte een 45-jarige Zaandamse gewond nadat zij werd beroofd van haar handtas en neergestoken. De politie startte een onderzoek. Afgelopen woensdag kwam het onderzoek in een stroomversnelling met de aanhouding van twee Zaandammers van 18 en 22 jaar wegens het steken van een 17-jarig meisje voor de Brandaris in Zaandam. De politie verhoorde de verdachten en confronteerde de 18-jarige Zaandammer met binnengekomen informatie. De jongen bekende in beide zaken. Hij verklaarde dat hij in de zaak Czaar Peterstraat uit geldnood had gehandeld. De 22-jarige verdachte zou alleen in het geval van de gewelddadige beroving medeplichtig zijn geweest. Beide worden vrijdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Koperdieven aangehouden

Zaandam, 19 juli 2007, 14:35 uur

De politie heeft twee Amsterdammers van 37 en 46 jaar aangehouden op verdenking van koperdiefstal van een bedrijventerrein aan de Vredeweg. Iemand belde de politie dat er gestolen werd vanaf het terrein. Agenten zagen de mannen lopen met vele balen koper. In een fietstas vervoerden ze koperklemmen. De mannen vertelden een warrig verhaal over de herkomst van de goederen en werden aangehouden. De verdachten verklaarden tijdens hun verhoor dat ze toestemming hadden van diverse bedrijveneigenaren in Amsterdam-Noord om het koper weg te nemen. Ze waren van plan de oogst naar de schroothandel in Zaandam te brengen. Ze waren even op een bedrijventerrein gestopt om de goederen schoon te maken omdat ze dan meer opleveren. De politie heeft het koper inbeslaggenomen en proces-verbaal opgemaakt. Een van de verdachten moest ook nog zijn DNA afstaan vanwege een andere zaak. Forensische Opsporing heeft dit afgenomen.

Winkeldieven gesnapt

Zaandam, 19 juli 2007, 14:15 uur

Op de Zeemansstraat heeft de politie 2 buitenlanders aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Vanuit een sportwinkel werd gebeld goederen had klaargelegd in de winkel. Waarschijnlijk met de bedoeling om deze onbetaald mee te nemen. De klant had een opvallend volle rugtas bij zich en ging er na een telefoontje te hebben gekregen vandoor. De winkelmedewerkster constateerde dat diverse labels waren verwijderd. De politie werd gebeld en zocht op basis van het signalement in de omgeving van de sportwinkel. Vlakbij de Westzijde zagen agenten een persoon die voldeed aan het signalement. De 23-jarige verdachte had een geprepareerde rugzak bij zich met daarin diverse onafgerekende kledingstukken afkomstig uit een warenhuis. De politie vermoedde dat de man niet alleen opereerde en observeerde zijn voertuig in afwachting van zijn handlanger. Die liet niet lang op zich wachten. Deze 49-jarige verdachte is ook aangehouden. Beide mannen zijn na verhoor in de cel opgesloten.

Rijbewijs ingevorderd

Edam, 20 juli 2007, 06:50 uur

De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige Purmerender. De man reed met 112 km per uur over de Purmerenderweg en de Oosterweg, daar waar 80 km is toegestaan.

Laatst gewijzigd 20-07-2007 16:16 | © Politie Zaanstreek-Waterland |