Gemeente Alphen aan den Rijn



Unicef geboorte-cd bij aangifte

Burgemeester Nico Schoof heeft vandaag de eerste geboorte-cd uitgereikt aan Hakan Yüceloglu toen hij zijn dochter Ilayda Eda kwam aangeven. Vanaf vandaag krijgen alle ouders die aangifte komen doen deze Unicef geboorte-cd. Zo hebben zij een blijvende herinnering aan de geboorteaangifte en tegelijkertijd ondersteunt de gemeente een vaccinatieproject van Unicef.

Uit onderzoek is gebleken dat muziek een van de eerste prikkels is waar een pasgeboren baby op reageert. Vooral rustige, klassieke muziek heeft een kalmerende werking. Op de cd staan dan ook slaapliedjes en klassieke melodieën, die speciaal voor de baby zijn bewerkt.

Unicef
Per uitgereikte cd ontvangt Unicef een bedrag van 50 eurocent. Hiermee kunnen in ontwikkelingslanden twee kinderen ingeënt worden tegen difterie, tetanus en kinkhoest. Op de voorkant van het cd-boekje komen de naam en de geboortedatum van de baby te staan. In de binnenkant van het boekje schrijft Trijntje Oosterhuis (ambassadrice van Unicef) over de medische hulp die wereldwijd door Unicef gegeven wordt.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn