ABVAKABO FNV

Bonden en or's presenteren urgentieprogramma voor vernieuwing Rijk

De vier vakbonden in de sector Rijk en het Platform Rijk Ondernemingsraden zijn een warm voorstander van vernieuwing van de rijksdienst. We zijn ook blij met de aanstelling van een programma-secretaris-generaal voor de vernieuwing van de rijksdienst. Wij willen werken in een organisatie die beter aansluit op maatschappelijke vraagstukken en opereert als één rijksorganisatie.

We raken niet in de stress van het feit dat deze vernieuwing gepaard gaat met een bezuiniging. We hebben al afgesproken dat er geen ambtenaren ontslagen hoeven worden.
We maken ons wel zorgen over het ambitieniveau. Zo spreken veel ministeries alleen maar over taakstellingen en bezuinigingen en niet over vernieuwing. Wij willen dat de vernieuwing in ieder geval centraal staat en doorgaat! Daarom zeggen we: zet de vernieuwing op één!

Vier centrale vragen

De vernieuwing moet een betere rijksdienst opleveren, zowel voor burgers als voor rijksambtenaren. Daarom zullen we actief mee denken en alle plannen toetsen aan de volgende vier vragen:
* Aan welke behoefte van de samenleving (burgers, bedrijven, instellingen) levert het voorgestelde plan een positieve bijdrage?
* Hoe ziet de samenwerking eruit met andere onderdelen van de rijksdienst en/of andere publieke instanties en zijn de mogelijkheden daarvoor voldoende onderzocht en gebruikt?
* Maakt het voorgestelde plan voldoende gebruik van de individuele en collectieve kwaliteiten van ambtenaren?

* Draagt het voorgestelde plan bij aan betere ontwikkelings- en loopbaan-mogelijkheden van ambtenaren?

Stoorzenders

De vernieuwing op één wordt bedreigd door enkele verstorende omstandigheden:

* Het planproces voor de bezuinigingen is begonnen met het vaststellen van de financiële taakstelling en versleuteling daarvan over ministeries, directies en diensten. Daardoor lijkt de financile invulling in de planvorming centraal te staan en niet de vernieuwing.

* Plannen maken voor vernieuwing van werkprocessen en organisatiecultuur kost tijd. Die tijd moeten we elkaar gunnen.
* Veel - vooral jongere - rijksambtenaren hebben nog een tijdelijke aanstelling. De onzekerheid over de invulling van de bezuinigingen verleidt ze om om zich heen te kijken naar banen buiten het rijk. Dat is funest voor het binden van deze straks broodnodige ambtenaren.

Urgentieprogramma

Om de vernieuwing op één te houden, willen we drie vernieuwende drie afspraken maken:

* We gaan nu eerst aan de slag met vernieuwingsplannen.
* De bezuinigingstaakstelling van 2008 wordt niet gerealiseerd conform de departementale plannen uit 2007, maar incidenteel uit openblijvende moeilijk vervulbare vacatures. Structureel wordt de taakstelling als volgt verdeeld: 2009: 25%, 2010: 25% en 2011: 50%.

* Alle ambtenaren die minstens zes maanden een tijdelijke aanstelling hebben worden beoordeeld op hun geschiktheid als rijksambtenaar. Als de beoordeling positief is krijgen ze onmiddellijk een vaste aanstelling.

Voorwaarden voor succes

Om de vernieuwing echt op n te krijgen en dit urgentieprogramma uit te voeren zijn er twee belangrijke voorwaarden:

* Duidelijke communicatie over het vernieuwingsproces en over de stappen die we als gezamenlijke partners in de rijksoverheid daarin zetten;

* Heldere regie op die vernieuwing en de rol van de bonden en medezeggenschap daarbij.