Gemeente Winschoten


Fietsers maken reclame voor de feestweek van Bad Zwischenahn

Vrijdag 20 juli zal wethouder F. Verheggen van de gemeente Winschoten 70 fietsers uit Bad Zwischenahn ontvangen. De fietsers brengen een bezoek aan verschillende plaatsen om de colleges van burgemeester & wethouders als vertegenwoordigers van de inwoners de uitnodiging voor de "Bad Zwischenahner Woche" te overhandigen.
Voor de eerste keer maken ongeveer 70 fietsers uit het Duitse kuuroord Bad Zwischenahn een fietstocht door de provincie Groningen om hun kuuroord bekend te maken. Van 20 tot en met 22 juli fietsen ze vanuit Nieuweschans naar Winschoten, Veendam, Noordlaren, Haren, Groningen, Roden, Leek, Zuidhorn, Winsum, Uithuizen en Delfzijl om de Nederlanders uit te nodigen voor de feestweek van Bad Zwischenahn in augustus.

"Het lijkt misschien een beetje apart dat we met onze burgermeester, onze kuurdirecteur en onze dominee op de fiets komen om ons feest te promoten, maar in Duitsland hebben we hiermee in de laatste 25 jaar heel veel succes gehad. We hopen dat dit in Nederland ook zo is", verklaart Reinhard Flohr, die de tour organiseert.