Ingezonden persbericht


-----------------------
Persbericht
17 juli 2007

Nieuw: prentenboek voor ouderen

Twee zussen uit Amersfoort en Sneek hebben een prentenboek gemaakt voor ouderen met geheugenproblemen. 'Tine's lenteboeket' is een sfeervol boekje met aansprekende potloodtekeningen. Het roept prettige herinneringen op aan een tijd waar ouderen meer grip op hebben dan op het heden. Vrijdag 20 juli 2007 wordt het prentenboek gepresenteerd in verpleeghuis de Ielânen te Sneek.

'Tine's lenteboeket' gaat over een meisje dat de was op moet hangen. Dat is haar taak, iedere week weer. Maar vandaag heeft ze geen zin. Ze wil bloemen plukken. Het meisje springt in haar bootje en gaat ervandoor. Onderweg plukt ze bloemen en komt ze herkenbare plattelandstaferelen tegen uit het leven van voor de Tweede Wereldoorlog.

Ouderen met geheugenproblemen leven en genieten bij de gratie van het moment. Samen een prentenboek lezen, voorlezen of gewoon doorbladeren is een moment vol prettige herinneringen en herkenning. In 'Tine's lenteboeket' herkennen ouderen de bloemen en de taferelen uit de vooroorlogse jaren: de was, het landschap, de koeien en de grote Wilhelmina pepermunt.

Het boekje is gemaakt door Frouwke Oostijen (Sneek, tekeningen) en Andrea Oostijen (Amersfoort, verhaal). Oorspronkelijk hebben zij het gemaakt als cadeautje voor hun dementerende moeder die veel van bloemen hield en opgroeide in Friesland.

'Tine's lenteboeket' is vooralsnog niet verkrijgbaar in de boekhandel (met uitzondering van Speelboek in Amersfoort, na 20 juli). Het prentenboek is te bestellen via www.studio4p.nl.


---



Ingezonden persbericht