Accell Group

PERSBERICHT

Uitstekend halfjaar Accell Group

- operationele winst stijgt 52% -

Heerenveen, 20 juli 2007 - Accell Group N.V. heeft in de 1e helft van 2007 een substantiële groei van omzet en winst gerealiseerd. De omzet steeg met 14% naar 275 miljoen. Autonoom bedroeg de omzetgroei 10% (1e helft 2006: 7%). De nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening nam toe met 52% tot 16,1 miljoen. De goede resultaten zijn met name het gevolg van uitzonderlijk goede weersomstandigheden en een betere productmix.

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: "Door het mooie voorjaarsweer in Europa en de daardoor gestegen verkopen van fietsen hebben we uitstekende resultaten geboekt in de 1e helft van 2007. Ik ben met name tevreden over de 20% groei van onze verkopen in Duitsland. Door het bewust aanhouden van meer voorraden konden we bovendien al vroeg in het jaar de hogere vraag naar fietsen goed opvangen. Voor de rest van het jaar blijven de vooruitzichten positief. De internationale fiets- en fitnessmarkt schuift steeds verder op van een `commodity' naar een `lifestyle' markt. We blijven dan ook een sterke nadruk leggen op innovatie, design en marketing van onze producten. Voor heel 2007 verwachten we, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een winstgroei uit gewone bedrijfsuitoefening van circa 35%."

Belangrijke ontwikkelingen 1e helft 2007
In de 1e helft van 2007 heeft Accell Group haar markt- en merkenstrategie, die zich richt op het midden en hogere segment van de fiets- en fitnessmarkt, succesvol voortgezet. Het mooie weer, de aanhoudende vraag naar elektrische fietsen en de sterke toename van de verkopen in Duitsland hebben geresulteerd in een autonome omzetstijging van 10%. De resterende 4% omzetgroei is het gevolg van de acquisitie van Brasseur (België) in het 2e kwartaal van 2007 en het consolidatie-effect van het in 2006 overgenomen Webena Sport (Nederland) en Seattle Bike Supply (Verenigde Staten).

Omzetspecificatie
( bedragen x miljoen)

Geografisch Per productgroep Nederland 132,2 48% Fietsen 212,1 77% Duitsland 62,1 22% Onderdelen 44,2 16 % Frankrijk 21,2 8% Fitness 19,2 7% Overige EU landen 37,4 14% Overige landen 22,6 8%

Totaal 275,5 100% Totaal 275,5 100%

Fietsen / fietsonderdelen en -accessoires
In de 1e helft van 2007 steeg de omzet van de verkoop van fietsen en onderdelen met 15% naar 256,3 miljoen (1e helft 2006: 223,3 miljoen). Het aantal verkochte fietsen nam toe tot 561.000 stuks (2006: 540.000 stuks). De stijging van de verkoop van fietsen kwam voornamelijk tot stand in het hogere segment. Naast de fietsen heeft ook de verkoop van fietsonderdelen en ­accessoires het afgelopen halfjaar goed bijgedragen aan de omzetgroei.

---

De Nederlandse fietsmerken Batavus, Koga en Sparta hebben een uitstekend halfjaar achter de rug. Door het bewust aanhouden van meer voorraden in het begin van het jaar kon optimaal worden ingespeeld op de hogere vraag. Met name de verkopen van elektrische fietsen deden het opnieuw goed. Daarnaast lieten mede door uitbreiding van het productaanbod ook de verkopen van onderdelen en accessoires een sterke toename zien.

In Duitsland stegen de fietsverkopen van Winora en Hercules sterk. Ook de verkoop van accessoires en onderdelen droeg bij aan de omzetgroei. In het eerste half jaar is besloten de activiteiten van Winora en Hercules samen te voegen. De verkooporganisaties zullen zelfstandig blijven functioneren, maar de backoffice activiteiten zullen worden geïntegreerd. Zo kan efficiënter gereageerd worden op marktomstandigheden.

Ondanks de hogere bijdrage van Lapierre daalde in Frankrijk de omzet door de eerder aangekondigde stopzetting van de verkopen van Mercier aan de hypermarchés. In dat kader is ook de productie van Mercier teruggebracht en geïntegreerd met de assemblage activiteiten van Lapierre. Daarnaast worden bij Mercier fietsen geproduceerd voor het Franse bedrijf JC Decaux dat fietsprojecten voor steden ontwikkelt. Ook een groot deel van de fietsen voor het project in Parijs dat 15 juli geïntroduceerd is, worden geleverd door Mercier. Productie voor dit project vindt om capaciteitsredenen overigens grotendeels plaats in de Accell fabriek in Hongarije.

De export van fietsen, fietsonderdelen- en accessoires naar de rest van de Europese Unie is toegenomen. Met name in België, Denemarken en Oostenrijk was sprake van een hogere omzet. In het 2e kwartaal is Brasseur, een handelsonderneming in fietsen, fietsonderdelen en ­accessoires in het Franstalig deel van België overgenomen. Brasseur heeft in het eerste halfjaar bijgedragen aan de winst. In Hongarije is begin dit jaar verdubbeling van de produktiecapaciteit afgerond

Seattle Bike Supply (SBS) in de Verenigde Staten heeft zoals verwacht goede progressie geboekt. De omzet van fietsonderdelen- en accessoires in Noord-Amerika neemt verder toe en ook het internationale BMX-merk Redline laat een gezonde groei zien. Daarnaast is SBS gestart met een fietscollectie voor volwassenen.

Fitness
De omzet in de fitnessgroep steeg het afgelopen halfjaar met 3% naar 19,2 miljoen. (2006: 18,7 mil joen). Het warme weer van het afgelopen halfjaar was ongunstig voor de verkoop van fitnessapparatuur, met als gevolg dat de verkopen in Europa achterbleven bij de verwachtingen. De export naar landen buiten de Europese Unie liet een stijging zien. De orderportefeuille voor de 2e helft van 2007 is goed gevuld. Het 2e halfjaar is belangrijker voor de omzet dan het eerste halfjaar omdat de piek van uitlevering aan de distributeurs in het 4e kwartaal ligt.

N.M.a.
Op 18 juli heeft de bestuursrechter uitspraak gedaan in het beroep dat Accell Group had aangespannen tegen het besluit van de N.M.a. om Accell Group een boete op te leggen wegens vermeende mededingingsrechtelijk overtredingen. De rechter heeft de door de N.M.a. opgelegde boete van 11,5 miljoen verlaagd naar 4 ,6 miljoen.

Accell Group blijft van mening dat zij geen overtreding van de mededingingswet heeft gepleegd. In de beroepszaak bij de Rechtbank heeft Accell Group haar onschuld kennelijk onvoldoende overtuigend kunnen bewijzen. Accell Group overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de Rechtbank. Met betrekking tot de thans opgelegde boete heeft Accell Group in de cijfers per 30 juni 2007 een voorziening opgenomen. Onderstreept wordt dat daarmee geen sprake is van schulderkenning, maar van het toepassen van de verslaggevingsregels op de uitspraak van de Rechtbank d.d. 18 juli 2007.
---

Belangrijke financiële ontwikkelingen 1e helft 2007 Alle produktgroepen (fietsen, onderdelen en accessoires en fitness) hebben in de 1e helft van 2007 bijgedragen aan de omzetgroei van 14%. De toegevoegde waarde in procenten van de omzet steeg van 37,2 % naar 38,2 %. Dit kwam voornamelijk door de veranderde productmix in het fietsensegment. De absolute toegevoegde waarde steeg met 17 % naar 105,3 miljoen.

De operationele kosten namen in procenten van de omzet af van 29,9 % naar 29,0 %, met name door relatief lagere personeelskosten. De marketingkosten bleven in de 1e helft van 2007 ongeveer gelijk op ca. 3% van de omzet. Het bedrijfsresultaat steeg naar 25,5 milj oen. Als percentage van de omzet (de operationele marge) was er eveneens sprake van een stijging naar 9,2% (1e helft 2006: 7,3 %).

Het balanstotaal is met 17% toegenomen tot 258,3 miljoen. De stijging wordt verklaard door het hogere activiteitenniveau en de consolidatie van Brasseur en Webena. De voorraden en debiteuren stegen ten gevolge van de omzetgroei en de acquisities. Het effect van de acquisities Webena en Brasseur op de voorraden bedroeg 2,8 miljoen; het effect op de debiteuren 1,6 mi ljoen. De solvabiliteit kwam per 30 juni 2007 uit op 39,0% (2006: 38,8%).

De operationele kasstroom voor werkkapitaal bedroeg 20,9 miljoen (1 e helft 2006: 14,2 miljoen). De kasstroom uit operationele activiteiten nam toe naar 16,0 miljoen. De financieringslasten stegen naa r circa
3,2 miljoen door de toegenomen kapitaalbehoefte e n hogere rentetarieven.

In verband met de N.M.a. boete heeft Accell Group in de cijfers per 30 juni 2007 een voorziening opgenomen van 4,6 miljoen conform de van toepassing zijnde IFRS-regels.

Vooruitzichten
Maatschappelijke `lifestyle' trends zoals meer bewegen en de aandacht voor het milieu zorgen in combinatie met een groter consumentenvertrouwen in Europa voor positieve vooruitzichten. Accell Group zal haar succesvolle strategie ook in de 2e helft van 2007 voortzetten en blijven investeren in innovatieve producten die consumenten aanspreken. Zo zullen voor het volgend seizoen diverse nieuwe modellen elektrische fietsen worden geïntroduceerd. Marketing en samenwerking met de dealers zullen ook in de tweede helft van het jaar centraal blijven staan. Daarnaast zal actief worden gezocht naar passende acquisities.

Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden verwacht Accell Group voor heel 2007 een verdere stijging van de omzet en een toename van de netto winst uit gewone bedrijfsuitoefening met circa 35%.

/ / / / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een internationale groep van ondernemingen die actief is in het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen en - accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij de lange traditie in hun respectievelijke markten vaak een belangrijke rol speelt. Met bekende namen als Batavus, Bremshey, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, België, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland, Duitsland en Frankrijk. Ook verkoopt Accell Group in bijna alle EU landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk en landen buiten de EU, waaronder Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada.

Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor `home
---

use' fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2006 431,7 miljoen en de nettowinst 18,4 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op Euronext Amsterdam.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO) tel: (+31) 0513-638701 Hielke Sybesma, lid Raad van Bestuur (CFO) tel: (+31) 0513-638702 Website: www.accell-group.com

Persconferentie
Vandaag, 20 juli 2007 ­ Okura Hotel Amsterdam (Otter/Esperance zaal), ontvangst 9.30; start 10.00

Analistenbijeenkomst
Vandaag, 20 juli 2007 ­ Okura Hotel Amsterdam (Otter/Esperance zaal), ontvangst 12.00; start 12.30

Bijlagen

- Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening per 30-06-2007 en gegevens per aandeel
- Verkorte geconsolideerde balans per 30-06-2007
- Verkort kasstroomoverzicht per 30-06-2007
- Verkort geconsolideerd overzicht vermogensmutaties per 30-06-2007
- Toelichtingen


---

VERKORTE GECONSOLIDEERDE WINST- EN VERLIESREKENING ') (bedragen in x 1.000)

H1 2007 H1 2006

Netto-omzet 275.490 242.010

Kosten grond en hulpstoffen 170.175 152.075 Personeelskosten 37.192 36.451 Afschrijvingen 3.266 2.808 Overige bedrijfskosten 39.386 33.129 250.019 224.463

Bedrijfsresultaat 25.471 17.547

Resultaat deelnemingen 0 0 Financiële baten en lasten -3.186 -2.225

Resultaat voor belastingen 22.285 15.322

Belastingen -6.225 -4.758

Nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening 16.060 10.564

Voorziening NMa-boete -4.610 0

Nettowinst 11.450 10.564

Winst uit gewone bedrijfsuitoefening per aandeel ²) (bedragen in euro)

Winst uit gewone bedrijfsuitoefening per aandeel 1,72 1,16 Gewogen gemiddeld aantal uitstaande aandelen 9.319.101 9.100.057 Aantal uitstaande aandelen ultimo 9.492.950 9.251.838

') op de in dit bericht genoemde cijfers is geen accountantscontrole toegepast 2) de winst uit gewone bedrijfsuitoefening per aandeel is berekend op basis van het gewogen gemiddeld aantal uitstaande aandelen.

---

VERKORTE GECONSOLIDEERDE BALANS ')
(bedragen in * 1.000)

30 juni 2007 31 december 2006 30 juni 2006 ACTIVA

Vaste activa
Immateriële vaste activa 13.463 12.411 12.289 Materiële vaste activa 51.509 48.748 44.619 Financiële vaste activa 9.543 9.006 6.180

Vlottende activa
Voorraden 97.687 106.550 84.380 Vorderingen 86.020 65.766 72.377 Liquide middelen 83 118 91

TOTAAL 258.305 242.599 219.936

PASSIVA

Eigen vermogen 100.720 91.918 85.432 Voorzieningen 18.258 11.599 11.813 Langlopende schulden 38.900 39.047 24.390 Kredietinstellingen 44.694 48.205 40.166 Kortlopende schulden 55.733 51.830 58.135

TOTAAL 258.305 242.599 219.936

') conform de in de jaarrekening 2006 toegelichte presentatiewijzigingen zijn ook de vergelijkende cijfers per 30 juni 2006 aangepast.


---

VERKORT GECONSOLIDEERD KASSTROOMOVERZICHT ')
(bedragen in * 1.000)

H1 2007 H1 2006

Kasstroom inzake operationele activiteiten

Nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening 16.060 10.564 Voorziening NMa-boete 4.610 - 0 Afschrijvingen 3.266 2.808 Op aandelen gebaseerde betalingen 140 136 Mutaties voorzieningen 6.089 695 Operationele kasstroom voor werkkapitaal 20.945 14.203

Mutaties werkkapitaal 4.983 - 8.337- Netto kasstroom inzake operationele activiteiten 15.962 5.866

Kasstroom inzake investeringsactiviteiten

Investeringen minus desinvesteringen in vaste activa, incl. acquisities 9.001 - 15.747- Netto kasstroom inzake investeringsactiviteiten 9.001 - 15.747-

Kasstroom inzake financieringsactiviteiten
Mutaties bankleningen en bankkredieten 3.658 - 12.187 Dividenduitkeringen 3.087 - 1.975- Overige mutaties 251 - 332- Netto kasstroom inzake financieringsactiviteiten 6.996 - 9.880

Mutatie liquide middelen 35 - 1 -

') Conform de in de jaarrekening 2006 toegelichte presentatiewijzigingen zijn ook de vergelijkende cijfers van het eerste halfjaar 2006 aangepast. De financiële instrumenten zijn buiten het kasstroomoverzicht gelaten aangezien hiervoor geen gebruik van geldmiddelen is vereist (IAS 7) en de op aandelen gebaseerde betalingen worden apart gerubriceerd onder operationele activiteiten.

---

VERKORT GECONSOLIDEERD OVERZICHT VERMOGENSMUTATIES (bedragen in * 1.000)

2007 2006

Stand per 31 december vorig boekjaar 91.918 77.359

Dividend 3.083 - 1.971 - Optieregeling 565 410 Overige mutaties 130 - 930 - Nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening lopend boekjaar 16.060 10.564 Voorziening NMa-boete 4.610 - 0

Stand per 30 juni huidig boekjaar 100.720 85.432


---

TOELICHTINGEN

Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling
Deze tussentijdse financiële informatie betreffende de periode eindigend op 30 juni 2007 is opgesteld in overeenstemming met de grondslagen voor waardering en resultaatbepaling, zoals uiteengezet in de jaarrekening over het boekjaar 2006 (zie jaarverslag Accell Group N.V. 2006 of www.accell- group.com). Ook de daarin opgenomen presentatiewijzigingen zijn, voor zover van toepassing, doorgevoerd bij de vergelijkende halfjaarcijfers 2006. Het tussentijdse bericht bevat niet alle informatie zoals voor een volledige jaarrekening is voorgeschreven en dient dus in samenhang gelezen te worden met de Accell Group N.V. jaarrekening 2006. Op de tussentijdse financiële informatie is geen accountantscontrole toegepast.

Seizoensinvloeden
De activiteiten van Accell Group zijn onderhevig aan seizoensinvloeden. In het algemeen wordt in de eerste helft van een kalenderjaar meer omzet behaald dan in de tweede helft van het kalenderjaar. Het seizoenspatroon is een gevolg van de invloed van het weer op de verkoop van de producten die Accell Group levert.

Aankoop van dochterondernemingen
In maart 2007 is met de aandeelhouders van Brasseur SA te Luik overeenstemming bereikt over de verkoop van hun aandelen aan Accell Group. Brasseur SA is vanaf 1 april 2007 meegeconsolideerd.

Belastingen
In de tussentijdse financiële informatie zijn de belastingen in de winst- en verliesrekening opgenomen op basis van het geschatte gewogen gemiddeld toepasselijk nominale tarief voor de vennootschapsbelasting.

Uitstaande aandelen
Het aantal uitstaande aandelen per 31-12-2006 bedroeg 9.251.838. Vanwege het uitoefenen van optierechten zijn gedurende 2007 46.000 aandelen aan optiehouders uitgeleverd. Tevens is het stockdividend uitgegeven, hierdoor zijn 195.112 aandelen toegevoegd. Per 30-06-2007 bedraagt het aantal uitstaande aandelen 9.492.950; het gemiddeld aantal uitstaande aandelen bedraagt 9.319.101. De vennootschap kent een aandelenoptieplan voor de Raad van Bestuur. Bij volledige uitoefening van de tot nu toe verleende optierechten neemt het aantal geplaatste aandelen toe met 1,0%.

Dividend
Het dividend is tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders vastgesteld op 0,95 per aandeel dan wel een dividend in aandelen. Na afloop van de keuzeperiode bleek dat het merendeel van de aandeelhouders heeft gekozen voor stockdividend. Per 22-05-2007 is 3.087.000 aan contant dividend uitbetaald en zijn 195.112 aandelen aan het aantal uitstaande aandelen toegevoegd.

Niet uit de balans blijkende verplichtingen
De niet uit de balans blijkende verplichtingen, zoals deze zijn opgenomen in de jaarrekening 2006, zijn niet wezenlijk gewijzigd gedurende de eerste jaarhelft van 2007.


---

Overige toelichtingen
Hetgeen in de jaarrekening 2006 ten aanzien van de N.M.a.-boete vermeld is, is op 18 juli 2007 door de uitspraak van de Rechtbank te Rotterdam achterhaald. Met betrekking tot de door de Rechtbank opgelegde boete is in de halfjaarcijfers 2007 een voorziening opgenomen van 4,6 miljoen.


* * *


10


---- --