Twentsche Kabel Holding NV

Persbericht TKH Group NV

Belangrijke strategische uitbreiding TKH in Frankrijk TKH scherpt winstverwachting 2007 aan

TKH maakt bekend dat onderhandelingen een dusdanig stadium hebben bereikt, dat de verwachting gewettigd is dat TKH 100% van de aandelen in CAE Groupe, gevestigd in Frankrijk, overneemt.
CAE Groupe is actief met ICT- en elektrotechnische oplossingen in de TKH- segmenten Building en Industrial solutions. Ruim 70% van de omzet wordt gerealiseerd met kabeloplossingen. De onderneming behaalde in 2006 een omzet van 122,1 miljoen met een genormaliseerd operationeel resultaat (EBIT) van 12 miljoen. Het aantal medewerkers bedraagt 300. Alexander van der Lof, CEO TKH: Met deze belangrijke acquisitie wordt een versnelling aangebracht in de geografische ontwikkeling van TKH binnen Europa. CAE Groupe heeft met eigen merknamen een sterke positie in Frankrijk. De CAE merknamen zullen door TKH verder binnen Europa worden gepositioneerd. Daarnaast geeft de toegang voor CAE tot het totale TKH portfolio zowel CAE als TKH een interessante extra groeipotentie.
De koopsom voor de aandelen van CAE Groupe bedraagt 75 miljoen. De financiering van de overname zal voor circa 90% geschieden uit beschikbare bankfaciliteiten. Het restant zal worden gefinancierd door middel van uitgifte van aandelen, waardoor het aandelenkapitaal van TKH met circa 1% zal toenemen. De overname van CAE Groupe zal een positief effect hebben op de winst per aandeel van TKH in de tweede helft van 2007.
TKH verkrijgt met deze acquisitie een sterke positie in Frankrijk. CAE Groupe heeft 8 vestigingen met een goede geografische spreiding over geheel Frankrijk. Ongeveer 80% van de omzet wordt behaald in Frankrijk, terwijl de overige omzet grotendeels in de rest van Europa wordt gerealiseerd.
Het portfolio van CAE Groupe sluit goed aan op het portfolio van TKH, waardoor er goede mogelijkheden zijn om delen van het TKH-assortiment ook in Frankrijk af te zetten, terwijl ook delen van het CAE-assortiment kunnen worden toegevoegd aan het assortiment in landen waar TKH reeds actief is. Door toevoeging van het TKH- portfolio op het gebied van onder andere videobewakingssystemen, intercom-, toegangscontrole-, home networking- en Fiber to the Home-oplossingen zal er een interessante groeipotentie ontstaan.
Overeenkomstig de strategie van TKH, wordt ook bij CAE Groupe 80% van de oplossingen ge-outsourced. De eigen productie binnen CAE Groupe betreft 20% van de activiteiten en is geconcentreerd in twee vestigingen in Noord-Italië en Frankrijk, waar speciaalkabel respectievelijk hoogwaardige connectoren voor Local Area Networks en voor industrieel gebruik worden geproduceerd.
1/2

Vooruitzichten
Voorts maakt TKH bekend dat de nettowinst over geheel 2007, inclusief de bijdrage van CAE Groupe, na acquisitie, naar verwachting met 15 tot 20% zal stijgen ten opzichte van 2006.
De marge (ROS) in het segment bandenbouwsystemen zal in 2007 door het hoge aandeel innovaties en de daarmee verbonden learning curve -effecten lager uitkomen dan in 2006 en circa 6 à 7% bedragen. Het nettoresultaat van TKH over het eerste halfjaar van 2007 zal naar verwachting stijgen met ongeveer 10% ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Op 31 augustus 2007 worden de definitieve halfjaarcijfers bekend gemaakt. Haaksbergen, 20 juli 2007
Raad van Bestuur
Voor nadere informatie: J.M.A. (Alexander) van der Lof MBA, voorzitter Raad van Bestuur tel. (053) 5732901 Internetsite TKH Group: www.tkhgroup.com Internetsite CAE Groupe : www.cae-groupe.fr Agenda
31 augustus 2007 Publicatie halfjaarcijfers 2007 22 november 2007 Trading update Q3 2007


---- --