Beurskandidaat AFAB Holding neemt Quarré over!

20/07/2007 09:00


Afab Financiële Diensten Holding



AFAB Service Providing Holding N.V. heeft per 1 januari 2007 Quarre Holding B.V. overgenomen van Allianz Nederland en de directie van Quarré.

Ter versterking van haar divisie Service Providing heeft AFAB Holding naast Xtensive Franchising B.V. (100%) en Financiële Service Desk B.V. (100%) een meerderheidsbelang van 70% genomen in Quarré Holding B.V. en de daaronder ressorterende entiteiten: Quarré Nederland B.V., Quarré Noordoost B.V., Quarré Midden-Nederland B.V., Quarré Noord-Holland B.V., Quarré Brabant B.V. en Quarré Limburg B.V.

De huidige directie van Quarré, bestaande uit Michiel Buytendijk en Paul Hillert, blijft zowel de directie van Quarré voeren als een minderheidsbelang (30%) aanhouden. Meerderheidsaandeelhouder Allianz Nederland (51%) treedt terug. Een woordvoerder van Allianz hierover: "Het 51%-belang in Quarré paste niet meer binnen onze huidige strategische focus. Wij zijn dan ook verheugd ons aandelenpakket te hebben verkocht aan een professionele partij als AFAB Holding, waarmee wij eveneens een goede relatie als 'business partner' onderhouden."

Quarré is gevestigd te Houten en is reeds sinds 1998 werkzaam als serviceorganisatie in hypotheek- en verzekeringsproducten ten behoeve van het onafhankelijke professionele intermediair. Inmiddels zijn maar liefst circa 1.200 intermediairs aangesloten en wordt een nieuwe hypotheekproductie van ruim 1 miljard euro per jaar gerealiseerd. Quarré beschikt over een professionele midoffice en heeft volmachten van diverse geldgevers. Daarnaast ontwikkelt men eveneens unieke maatwerkproducten ten behoeve van haar intermediairs, zoals recent een hypotheek met extra lage rente bij hogere hypotheekbedragen en de hypotheek voor gemoedsbezwaarden, waarbij deze groep niet verplicht wordt een verzekeringspolis te verpanden aan de hypothecaire geldlening.

Maasbert Schouten, CEO AFAB Holding, is bijzonder content met deze acquisitie: "Quarré is een onderneming die van groot belang is om onze divisie Service Providing enerzijds te versterken en anderzijds uit te bouwen. De hoogwaardige midoffice van Quarré, haar betrokken personeel en haar unieke plaats in de markt voor Service Providing maakt haar van grote toegevoegde waarde voor onze groep. Wij verwachten dat zowel de intermediairs van Quarré als die van Xtensive en FSD de vruchten zullen plukken van onze versterkte marktpositie en wij nu gezamenlijk de grens van 10 miljard euro jaarlijkse hypotheekproductie snel zullen bereiken, onder de leiding van Directievoorzitter Wim Witteveen."

AFAB Financiële Diensten Holding N.V. is een groep van krediet-, hypotheek- en assurantie-intermediairs (Intermediaire divisie), alsmede een eigen voorschotbank (Bancaire divisie) en een divisie Service Providing ten behoeve van het onafhankelijke en professionele intermediair. Bij AFAB Holding zijn na deze acquisitie omstreeks 550 medewerkers werkzaam. AFAB Holding heeft in 2006 een provisie-omzet van ruim 60.000.000 euro en een nettowinst na belastingen van ruim 18.000.000 euro behaald en voorziet in 2007 een verdere autonome groei met tientallen procenten. AFAB Holding heeft een Raad van Commissarissen met topmensen uit het bedrijfsleven, wetenschap en politiek ingesteld, bestaande uit M.J.F. (Martin) Dupon, Prof.Dr. W.A.F.G. (Willem) Vermeend en Prof.Dr. J.J. (Jaap) van Duijn en voert momenteel met Euronext gesprekken over een beursgang per medio 2008. Meer informatie vindt u op www.afabholding.nl





http://www.afabholding.nl