Politie Gelderland-Zuid

Zesde avond Vierdaagsefeesten

NIjmegen, 20-07-2007 o Op de zesde avond van de Vierdaagsefeesten was het druk en gezellig in het centrum van Nijmegen. Tussen 23.00 en 24.00 uur was de publieksdichtheid op het Hunnerpark, Koningsplein en de Waalkade ter hoogte van het Casino zeer groot. De politie heeft donderdagavond en nacht in totaal veertien personen aangehouden.

Een overzicht van enkele incidenten:

Een 28-jarige Arnhemmer is donderdagavond aangehouden op de Eerste Walstraat voor de wet Personenvervoer. De man wordt verdacht van het illegaal rijden als taxichauffeur, een zogenaamde snorder. Daarnaast reed hij is een auto met Frans kenteken. Zijn auto is door de politie in beslag genomen en de verdachte is verhoord.

Een 24-jarige Wijchenaar is in het centrum aangehouden voor bezit van drugs. Politieagenten troffen bij de man harddrugs aan in poeder en vloeibare vorm. Bij zijn aanhouding deed de verdachte afstand van de drugs, die voor eigen gebruik bestemd zou zijn.

Op het Kelfkensbos werd gisteravond een 21-jarige Nijmeegse aangehouden. De vrouw probeerde bij een vermaakcentrum te betalen met vals geld.

Een 34-jarige Arnhemmer is om 02.30 uur op de Grotestraat aangehouden voor bedreiging. Toen de man een horecagelegenheid werd uitgezet bedreigde hij de portier. Hem werd een dagvaarding uitgereikt van 170 euro.

De overige aanhoudingen hadden betrekking op openbaar dronkenschap, mishandeling, vernieling en wildplassen.(01)