KLM

07/038

KLM SPONSORT SOLOZEILER MET FLYING DUTCHMAN

AMSTELVEEN, 20 juli 2007 - KLM en topzeiler Koen van Esch hebben een sponsorcontract getekend. KLM steunt Van Esch op weg naar en tijdens zijn deelname aan Transat 2007, een tweejaarlijkse solozeilwedstrijd over 4200 zeemijlen tussen Frankrijk en Brazilië, met een tussenstop op het eiland Madeira. Tachtig solozeilers starten op 16 september a.s. in La Rochelle in hun slechts 6.50 meter lange zeilboten voor de oceaanoversteek.

Voor die tijd doet Van Esch met de Flying Dutchman nog mee aan de zondag te starten Transcasgogne tussen Port Bourgenay in Frankrijk en Santander in Spanje en aan de 24-uurs op het IJsselmeer op 24 en 25 augustus.

Van Esch heeft zijn boot toepasselijk Flying Dutchman gedoopt en de boot en zeilen zijn uitgevoerd met kleur en logo van sponsor KLM.

De relatie tussen dit zeilproject en KLM is snel gelegd. Zeilen is een milieuvriendelijke en CO2-vrije manier van mobiliteit; iets waar KLM zich met haar actieve opstelling voor vermindering van klimaat- en milieubelasting in de luchtvaart graag aan spiegelt.

Bovendien zijn bij de bouw van de Flying Dutchman-zeilboot de modernste materialen en technieken toegepast; iets wat de KLM bij de ontwikkeling van nieuwe luchtvaarttechnologie ook proactief ondersteunt.

De Transat 6.50-zeilrace vergt van haar deelnemers zelfstandigheid, doorzettingsvermogen, lef en pioniersgeest en ook teamgeest achter de schermen; allemaal kwaliteiten waarop KLM zich ook graag laat voorstaan.