Fortis Bank

Published: 11:30 20.07.2007 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis bevestigt datum Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders

Geen quorum voor 26 juli, bevestiging BAVA's 6 augustus

Fortis maakt vandaag bekend dat, op basis van de ontvangen registraties van de aandeelhouders, het vereiste quorum van 50% van het uitgegeven en uitstaande kapitaal voor de uitgeschreven Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders (BAVA's) van 26 juli 2007 - zoals verwacht - niet is gehaald.

Fortis bevestigt derhalve de belegging van een tweede vergadering op 6 augustus 2007 waarbij dit quorum van 50% niet langer vereist is, maar waarop besluiten over het maatschappelijk kapitaal moeten worden genomen met een meerderheid van 75%.

Hoe kunt u uw stem uitbrengen op 6 augustus 2007?

De volgende richtlijnen zijn van toepassing: Aandeelhouders dienen zich uiterlijk 30 juli 2007 te registreren. Houders van aandelen op naam kunnen zich registreren door de onderneming schriftelijk op de hoogte te stellen van hun voornemen aanwezig te zijn bij de BAVA's. Houders van aandelen aan toonder kunnen hun aandelen registeren bij hun bankfiliaal en aangeven of zij hun stem willen uitbrengen (hetzij door persoonlijk aanwezig te zijn bij de vergaderingen hetzij door het invullen van een volmachtformulier). Als uw aandelen zijn gedeponeerd op een effectenrekening dan kunt u uw bankfiliaal daarvan eveneens schriftelijk op de hoogte stellen. Indien u niet in staat bent om de vergadering zelf bij te wonen, dan kunt u een gemachtigde aanwijzen om u te vertegenwoordigen op de aandeelhoudersvergadering. Dit kan een specifieke persoon zijn die u aanwijst, of, als u dat wenst, een persoon die Fortis voor u aanwijst. Om een gemachtigde aan te wijzen, dient u het volmachtformulier in te vullen en te ondertekenen. Dit formulier kan worden besteld bij Fortis en is beschikbaar via onze website www.fortis.com, onder 'Investor Relations'. Elke aandeelhouder van Fortis is in feite aandeelhouder van zowel Fortis SA/NV in België als Fortis N.V. in Nederland en is derhalve gerechtigd om op de aandeelhoudersvergaderingen van beide moederbedrijven (in Brussel en in Utrecht) zijn of haar stem uit brengen. Door het invullen van een volmachtformulier kan een aandeelhouder zijn of haar stem uitbrengen op beide vergaderingen. houdt de Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders op 6 augustus om § 9.15 CET (Fortis SA/NV) bij BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel; § 15.00 CET (Fortis N.V.) op het hoofdkantoor van Fortis in Nederland, Archimedeslaan 6, 3584 Utrecht.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 41,1 miljard (29/06/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20