Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 20 juli 2007

944.193 euro opleidingssteun voor GE Security EMEA in Zaventem

De bvba GE Security EMEA in Zaventem ontvangt 944.193 euro opleidingssteun. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Economie Fientje MOERMAN.

GE Security maakt deel uit van de Amerikaanse groep General Electric. De vestiging in Zaventem ontwikkelt beveiligingssystemen voor toegangsbeheer, videobewaking, inbraak- en brandbeveiliging. Verder maakt het bedrijf ook detectietechnologieën voor wapens, springstoffen en drugs. Deze producten zijn bestemd voor de luchtvaartsector, het gevangeniswezen, de ordehandhaving, het openbaar vervoer en de banksector.

GE Security heeft productieafdelingen in Gent en Leuven, maar de hoofdvestiging bevindt zich in Zaventem. Deze locatie wil het bedrijf dan ook profileren voor de nieuw op te richten GE Security University, een centraal opleidingscentrum voor de werknemers van alle Security-vestigingen binnen de EMEA-regio. De centrale ligging en de uitstekende bereikbaarheid zijn al pluspunten, maar een extra opleidingsproject zou de keuze voor Zaventem nog moeten vergemakkelijken. Het project omvat training in managementvaardigheden, administratieve vaardigheden, financiële, verkoop- en algemeen technische vaardigheden.

Het programma is goed voor een investering van 1.888.385 euro. De Vlaamse Regering neemt daarvan 944.193 euro voor haar rekening.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Dhr. Frank Beckx, woordvoerder van minister Moerman Tel: 02 552 61 10
GSM: 0476 80 94 74
Email: persdienst.moerman@vlaanderen.be

Url: http://publicatie-62.vlaanderen.be/servlet/Satellite?pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht&cid=1184817621755