Digitale Gemeente Houten

CDA zet in op het Oude Dorp

vrijdag 20 juli 2007 - Bron: CDA Houten

Het nieuwe Rond krijgt het, maar het Oude Dorp heeft het al. Het is een gezellig plein, waar het goed toeven is. Met de winkels en de aanwezige horeca is het Oude Dorp erg populair. Het is en blijft the place to be.

Tegelijk ervaar je de drukte. Autos en fietsen dwars door elkaar heen. Er staat veel blik op het Plein. En de moeizame bevoorrading van de winkels, bijzonder Super de Boer. Dat levert

-alles bij elkaar- soms zeer verkeersgevaarlijke situaties op.

Er zijn ook kansen. Volgend jaar komt de Bernhardschool vrij. Die wordt gesloopt. Wat gaan we met de open ruimte doen? Hetzelfde geldt voor de brandweerkazerne en het kruisgebouw. Er zijn nog veel meer vragen. Kunnen we de verkeersveiligheid verbeteren en wat doen we met de parkeerdruk? Willen we de horeca in het Oude Dorp verder uitbreiden of zetten we in op meer winkels? Wat betekent dat voor de toelevering van goederen? Moet de levering nog steeds met enorme vrachtwagens en willen we dat nog de hele dag toestaan? Is er misschien ook een verkeersknip op het Oude Dorp nodig en kunnen we het Plein verkeersluw maken?

Net als Het Rond en Castellum heeft ook het Oude Dorp recht op de samenhangende Visie van het gemeentebestuur, die bij de tijd en toekomstgericht is. Een visie die ingaat op alle onderwerpen en het hele Oude Dorp omvat.

Het CDA-Houten wil graag praten met omwonenden, ondernemers en bezoekers van het Oude Dorp over hoe zij aankijken tegen het Oude Dorp. Over de kansen en bedreigingen die zij zien; over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Wij doen dat graag op zaterdagochtend 07-07-`07 tussen 10.00 en 12.00 uur op het Plein. Het CDA is daar duidelijk herkenbaar en de koffie staat klaar. Omdat het CDA zich realiseert dat dan niet iedereen in de gelegenheid is, ontvangen omwonenden en ondernemers een formulier waarop kan worden aangegeven dat een gesprek met het CDA in de avonduren op prijs wordt gesteld.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).