Openbaar Ministerie

Verdachte loverboy praktijken langer vast

Den Haag, 20 juli 2007

De raadkamer van de rechtbank Den Haag heeft gisteren de voorlopige hechtenis van een 22 jarige man uit Amersfoort met drie maanden verlengd. De verdachte was door politie Haaglanden op 9 juli aangehouden op verdenking van mensenhandel.

Hij wordt er van verdacht als loverboy twee vrouwen, van wie één minderjarig, te hebben uitgebuit door hen te dwingen als prostituee te werken. Verdachte zou de vrouwen hebben gedwongen geld dat ze met het werk als prostitué verdienden aan hem af te staan.

Het minderjarige slachtoffer is door de politie op 8 juni aangetroffen terwijl zij als prostituee werkzaam was aan de Geleenstraat in Den Haag. Zij verklaarde een deel van haar inkomsten af te staan aan verdachte en hem ook cadeaus te hebben gegeven en hotelovernachtingen te hebben betaald. In het onderzoek bleek er nog een 19-jarige vrouw te zijn die voor hem als prostituee had gewerkt in de Geleenstraat en de Hunsestraat in Den Haag. Zij verklaarde dat verdachte haar beloofd had een gezin te zullen stichten, maar de relatie te zullen verbreken als zij niet meer als prostituee voor hem wilde werken.