Koper 100.000ste blik Breda Bier de lucht in


BREDA, 20070720 -- Op vrijdag 20 juli 2007 heeft Willem van de Kamp uit Breda het 100.000ste blikje Breda Bier gekocht bij de Albert Heijn aan het Valkeniersplein in Breda. Willem werd hiervoor verrast door vertegenwoordigers van de Grote Kerk, Albert Heijn en InBev Nederland met een cheque die onder andere recht geeft op een ballonvaart over Breda en de Grote Kerk. Tien cent van elk verkocht blikje Breda Bier is bestemd voor de restauratie van de Grote Kerk in Breda.

"Wat een unieke gebeurtenis, zoiets maak je niet vaak mee", aldus de aangenaam verraste Willem van de Kamp. "Ik kwam een paar trays Breda Bier kopen in het kader van een promotie-activiteit in Breda. Dat daar het 100.000ste blikje bij zit is geweldig!" Naast de ballonvaart krijgt Willem ook een lunch in de Kapittelzaal van de Grote Kerk aangeboden met aansluitend een uitgebreide rondleiding en torenbeklimming. Als klap op de vuurpijl mag hij ook nog 1 minuut gratis winkelen bij Albert Heijn.

Eric Westenburg, voorzitter Steunfonds Vrienden van de Grote Kerk: "Het Steunfonds Vrienden van de Grote Kerk is blij verrast met dit resultaat. De reacties van heel veel mensen uit Breda zijn ongelofelijk positief: iedereen vindt het een leuke en nuttige actie, en is bereid dat speciale Breda Biertje voor de Grote Kerk te kopen. Dat er naast de Grote Kerk ook de naam Breda op staat is op zich natuurlijk heel speciaal. Een biertje van je eigen stad. Daar kan je mee voor de dag komen. En ook een veel gehoorde reactie: "Het is bovendien erg lekker !" Prachtig dat we met de opbrengst zulke mooie dingen in de Grote Kerk mogen restaureren."

Theo Jansen, Operationeel Manager Albert Heijn Breda en omstreken: "Ik had niet verwacht dat we na ruim twee maanden al 100.000 blikken Breda Bier zouden verkopen, geweldig dat de actie de Bredanaars zo aanspreekt! Als we zo doorgaan kunnen we de Grote Kerk straks een mooie cheque voor de restauratie van de muurschildering van het Lakenkopersgilde aanbieden."

Breda Bier hangmat

"Om het voorspoedige verloop van de actie met Breda Bier en het 100.000ste blikje te vieren, hebben we vanaf week 32 ook nog een actie waarmee andere kopers van Breda Bier een mooie prijs kunnen winnen: een unieke Breda Bier hangmat", vertelt Stijn Deelen, directeur Retail van InBev Nederland. "In ieder filiaal van de deelnemende Albert Heijn's wordt deze verloot onder de kopers van Breda Bier. En wat is er nou mooier dan heerlijk liggend in een hangmat te genieten van Breda Bier ?".

Steun Grote Kerk met Breda Bier

Met de verkoop van Breda Bier willen Albert Heijn en bierbrouwer InBev Nederland de restauratie van de Grote Kerk in Breda steunen: van ieder verkocht blikje doneren de bedrijven 10 Eurocent aan de kerk die ook de verpakking van Breda Bier siert. Breda Bier is verkrijgbaar bij 16 filialen van Albert Heijn in de regio Breda:
Breda (Nieuwstraat 45, Valkeniersplein 2, Ginnekenweg 11, Beeksestraat 55, Pastoor van Spaandonkstraat 46, Oude Terheijdenseweg 18, Flierstaat 51, Haagdijk 108 en in de winkelcentra De Burght, Hoge Vucht, Bisschopshoeve, Heksenwiel, De Berg en Brabantplein) en Ulvenhout en Bavel. Het is leverbaar in een 33 of 50 cl. blik, de verkoopprijs is respectievelijk 0,49 en 0,79 Euro waarvan 10 Eurocent wordt gedoneerd aan de Grote Kerk in Breda. De actie loopt tot en met 31 december 2007.





Ingezonden persbericht