Pecoma Business Technology TOP ICT werkgever 2007


AMSTERDAM, 20070720 -- Pecoma Business Technology is na onafhankelijk onderzoek van CRF, specialist op het gebied van internationaal onderzoek naar arbeidsvoorwaarden, uitgeroepen tot Top ICT Werkgever 2007. Dit keurmerk wordt alleen uitgereikt aan ICT werkgevers die voldoen aan de strenge toetsingscriteria. In totaal kregen 32 bedrijven dit keurmerk toegekend.

Pecoma Business Technology (Pecoma) heeft bewezen zich optimaal in te spannen om de loopbaan van jonge ICT-professionals te faciliteren. Wie aan de strenge eisen voldoet, mag zich een jaar lang Top ICT Werkgever noemen. Vooral jonge, hoogopgeleide ICT professionals beschouwen dit als bewijs voor goed werkgeverschap en vinden dit belangrijk in hun overweging bij de keuze voor hun toekomstige werkgever.

Een opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is dat ICT werkgevers veel extra maatregelen nemen voor vrouwen om de sector aantrekkelijker te maken, voornamelijk op het gebied van kinderopvang, flexibele werkplekken en werktijden. De vertegenwoordiging van het aantal vrouwen in de ICT is nog niet optimaal (12%) maar neemt wel toe. Pecoma onderscheidt zich op dit gebied met twintig procent vrouwelijke medewerkers en met bijna de helft aan vrouwen in het management team.

Pecoma reikt jonge ICT'ers heel wat mogelijkheden aan, volgens de onderzoekers van CRF. Naast marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden, wil de ICT-werkgever werknemers helpen hun ambities waar te maken. Daarom bestaan er uitgebreide externe, maar ook interne opleidingsmogelijkheden, zoals de traineeships aan de Pecoma Business Technology Academy. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven.

Ten slotte is Pecoma een maatschappelijk betrokken organisatie. "Natuurlijk doet een marktconform pakket arbeidsvoorwaarden er toe," aldus Simon de Koning, directeur van Pecoma. "Maar we geven ook graag iets terug aan de maatschappij. Wij willen minderbedeelden ook de kans geven om te groeien. Voor ieder gewerkt uur storten we daarom ¤1,- in een potje waarmee we onze professionals in kunnen zetten voor onder andere Oxfam Novib-projecten. Dit is ook iets wat medewerkers waarderen in een organisatie."

Over CRF
CRF (voorheen Corporate Research Foundation) is al ruim 16 jaar een onafhankelijk bedrijf dat door middel van objectief onderzoek betrouwbare gegevens van potentiële werkgevers verzamelt en uitgeeft. Alleen werkgevers die een ruime voldoende halen voor het onderzoek mogen zich dat jaar Top Werkgever noemen. De onderzoeksresultaten van hun bedrijf worden door CRF gepubliceerd op internet en worden gebundeld in een boek. Op grond van de onderzoeksresultaten kunnen werknemers een beeld krijgen van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en zo makkelijker keuzes maken die aansluiten bij hun persoonlijke arbeids- en carrièrewensen.

Over Pecoma Business Technology
Pecoma Business Technology (1984) helpt ambitieuze bedrijven groei te realiseren door de optimale inzet van mensen, processen en technologie. Vanuit de visie dat groei alleen kan ontstaan wanneer technologie ten dienste staat van de bedrijfsdoelstelling, introduceert Pecoma in 2006 `Business Technology' (BT). BT is de volgende stap na IT en ICT. Pecoma heeft de ambitie technologie naar een nieuw kwaliteitsniveau te brengen en levert inzicht, vernieuwing en controle als eindproduct. Pecoma werkt met ruim 350 professionals vanuit haar vestigingen in Amsterdam en Groningen, en realiseert in 2006 een omzet van 26 miljoen euro. www.pecoma.nl





Pecoma Business Technology