Toon Meijs (60) sluit zich aan bij de 5K adviesgroep


ALMERE, 20070720 -- De Eindhovense 5K adviesgroep, Marktleiderschap.nl, verwelkomt de eerste 45 plusser binnen haar groeistrategie om landelijk 30 mannen en vrouwen van deze leeftijdcategorie op te leiden tot onafhankelijk regionaal strategisch adviseur voor klein MKB volgens de 5K methode. De eerste uitbreiding van de groep vindt plaats in Almere waar 60 jarige Toon Meijs zich bij de groep heeft aangesloten.

Toon Meijs heeft er niet lang over na moeten denken toen hij de advertentie zag. "Ik richt mij al geruime tijd op advieswerk maar mijn klanten zitten verspreid over een heel groot gebied en ik ontwikkelde mijzelf als een soort manusje van alles voor mijn klanten", aldus Toon. Door zich bij de adviesgroep aan te sluiten krijgt Toon een veel betere focus en herkenbaarheid op de markt door zich uitsluitend te richten op het helpen van ondernemers in het maken van belangrijke keuzes. "De 5K methode is een perfecte aanvulling op mijn eigen brede pakket aan ervaring", aldus Toon.
Elke ondernemer komt wel eens voor moeilijke keuzes te staan, of dat nu is om een bedrijf op te starten, te laten groeien, uit te breiden of na jaren het roer omgooien. Dit zijn strategische momenten die bepalend zijn voor het toekomstige succes van het bedrijf en zijn vaak erg spannend voor de eigenaar. De 5Ks zijn daarbij een hulpmiddel dat de complexiteit van het ondernemen onderverdeelt in vijf kerngebieden die steeds weer met elkaar te maken hebben. De strategische adviseur helpt de ondernemer structureel om te gaan met de keuzes die hij of zij maakt door ze vanuit verschillende gezichtspunten te belichten.
"Een strategisch traject is nooit duur voor een ondernemer en daarbij van fundamenteel belang om vol vertrouwen de toekomst tegemoet te kunnen treden", aldus Jean-Paul Close, de bedenker van de 5Ks en eigenaar van de adviesgroep. "Mijn 5K methode is een perfect hulpmiddel in handen van mensen met veel persoonlijke ervaring. Door de problemen en ideeën van een ondernemer te projecteren op vijf kerngebieden kan men zich in de discussie concentreren op de inhoudelijke feiten in plaats van het uitwisselen van meningen. De methode vormt dan al snel een rode draad van houvast voor de ondernemer terwijl de adviseur als een soort gids de klant attendeert op valkuilen, mogelijkheden en alternatieven."
Daarom is Close zo blij met de toevoeging van Toon Meijs aan zijn groep. "Toon is met zijn 60 jaar en vele decennia aan ervaring een ideale gesprekspartner voor kleine zelfstandigen. Door zijn leeftijd en "grijze haren" kan hij zich perfect inleven in de uitdaging van ondernemers in alle sectoren van de markt en structureel hulp bieden". Daardoor wordt de 5K adviseur al snel een vertrouwenspersoon binnen de markt om de stress van het operationele leven van de ondernemer te onderbouwen met structuur en methodiek. De adviesgroep verzorgt verder de ontwikkeling van nationale bekendheid en marketing van de methode en de groep hetgeen de regionale positie van Toon alleen maar versterkt.