Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 20 juli 2007

983.281 euro opleidingssteun voor Volvo Europa Truck in Gent

De nv Volvo Europa Truck in Gent ontvangt 983.281 euro opleidingssteun. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist op voorstel van minister van Economie Fientje MOERMAN.

Volvo Europa Truck in Oostakker nabij Gent is de grootste Europese assemblagefabriek voor middelzware en zware vrachtwagens binnen de Volvo-groep en fungeert ook als distributiecentrum voor onderdelen, IT-divisie, call center voor pechverhelping, transportafdeling en Shared Services Center op groepsniveau. Dankzij investeringen in energie- en warmteproductie op basis van windenergie en biomassa, wordt Volvo Europa Truck in 2008 de eerste CO2-vrije fabriek in België.

Het opleidingsproject moet alle 2.300 werknemers wapenen voor een aantal uitdagingen: de opstart van de productie van het gamma lichte distributietrucks FL/FE, de insourcing van de bandenmontage, de ontwikkeling van een Next Generation zware truck in samenwerking met Renault en het Future Factory-project, dat een optimalisatie van de productielijnen en van de interne logistiek inhoudt. Het opleidingstraject brengt de werknemers de principes van 'Lean Thinking' bij, namelijk de ingesteldheid om alle onproductieve elementen uit het productieproces te elimineren met het oog op de 'Operational Excellence' die Volvo nastreeft. Met een sterk uitgebouwd simulatieluik wordt gewerkt rond onder meer integraal kwaliteitsmanagement en het functioneren in teamverband.

Volvo Europa Truck investeert 2.247.500 euro in het opleidingsprogramma. De Vlaamse Regering steunt het project met 983.281 euro opleidingssteun.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Frank Beckx, woordvoerder van minister Moerman
Tel: 02 552 61 10
GSM: 0476 80 94 74
Email: persdienst.moerman@vlaanderen.be